Gherla va avea bazin de înot didactic

Iată că un vis mai vechi al gherlenilor va deveni realitate. Este vorba de bazinul de înot acoperit didactic, de care se vor bucura mai ales  cei mici, dar și părinții, care până acum au fost nevoiți să-și ducă copiii la cursuri de înot în municipiile Cluj-Napoca și Dej. Bani și timp pierduți cu drumurile obositoare, dar ce nu face un părinte ca să-și vadă copiii practicând sportul preferat, mai ales acum, când tânărul David Popovici, prin rezultatele excelente la mondiale și europenele de juniori a creat o mare emulație în rândul elevilor.

Gherlenii de mult își doresc un bazin de înot didactic  acoperit și nu suntem departe ca investiția să înceapă. O veste bună: zilele trecute Primăria Municipiului Gherla a fost înștiințată că Compania Națională de Investiții a atribuit proiectarea și execuția bazinului de înot didactic la marginea parcului mare, pe fostul teren II al stadionului.  Nu este locația tocmai potrivită, fiindcă desființăm un teren de antrenament pentru fotbaliștii echipei Atletic Olimpia, însă înființăm o modernă bază sportivă dedicată amatorilor de înot. Adică, sporturile de apă câștigă… teren în orașul de pe Someș, unde în școlile din localitate învață mulți copii care doresc să urmeze cursuri de înot sub conducerea unor antrenori de specialitate. Proiectul prevede bazinul, vestiare, grupuri sociale și anexele  necesare.

Municipiul Gherla mai are un bazin de înot de dimensiuni olimpice (regulamentar chiar și pentru concursuri oficiale sau pentru meciuri de polo!) în aer liber, adică în incinta bazei de agrement de la marginea parcului, chiar pe malul Someșului Mic, construit înainte de 1989. De asemenea, și pe strada Fizeșului nr.18 funcționează două bazine în aer liber, administrate de firma Tehnomedica și care se bucură de o mare afluență de public în această perioadă caniculară. Acolo se organizează și cursuri de înot pentru copii.

Szekely Csaba    

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut