Gherla se poate lăuda cu un elev de nota 10 la Bacalaureat

Municipiul Gherla a avut întotdeauna elevi eminenți, cu rezultate de excepție atât la diferite olimpiade, cât și la examene. În fiecare an câte un reprezentant al liceelor din localitate se remarcă și la Bacalaureat.

Așa s-a întâmplat și anul acesta, când un absolvent al Liceului Teoretic „Petru Maior”, Dragoș Julean,  participant la mai multe olimpiade școlare, cu rezultate frumoase, elev cu 10 la Evaluarea Națională, șef de promoție în 2021, a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat. Dragoș este și un mare pasionat de sport, mai ales de tenis, iar direcția pentru viitor este deja aleasă.

Cum a ajuns la o astfel de performanță, 10 pe linie la BAC, o spune chiar el: „A fost greu, dar am muncit constant. În ultimele două-trei săptămâni am tras tare și am ieșit puțin din casă. A fost chiar un vis, se vede munca din ultimii patru ani, e o mândrie!”.

Iată gândurile unui tânăr modest și ambițios, dornic de afirmare în viață. Chiar dacă a început vacanța, Dragoș are planuri mari: două facultăți din Cluj, din cadrul UBB și UTCN. Se va înscrie la amândouă și va da examen din matematică, peste două săptămâni. Pentru viitor se gândește la o carieră în IT, după ce în liceu s-a axat mult pe informatică. Iar peste 10 ani se vede cu o carieră de succes în domeniu, poate chiar într-o afacere personală. În timpul liber joacă tenis, fotbal și baschet. În ultima vreme a citit autobiografii ale unor sportivi celebri, l-a fascinat mentalitatea învingătorului și a învățat lucruri care consideră că i-au fost de folos până acum. Seara, pentru relaxare, mai urmărește câte un episod din seriile Banshee sau Narcos, pe HBO, dar petrece multe ore și pe terenurile  de  tenis de la marginea parcului, alături de tatăl  său, la fel  un mare amator al sportului alb.

Drept răsplată pentru performanța sa la Bacalaureat, Dragoș va primi acces gratuit la festivalul UNTOLD de la Cluj, din septembrie. Un gest frumos din partea organizatorilor, care îl onorează pe tânărul talentat din Gherla, unde, iată, sunt continuate tradițiile învățământului local.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut