Gherla are un nou Cetățean de Onoare

Lista cetățenilor de onoare ai municipiului Gherla urmează să se îmbogățească cu încă un nume, după ce consilierii locali au votat un proiect al primarului.

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local din ultima zi a lunii martie s-a aflat un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Gherla domnului Ioan Șeu. În referatul proiectului se arată că „Ioan Șeu, un artist plastic originar din satul Nicula, județul Cluj, are o activitate artistică foarte valoroasă și recunoscută pe plan național și internațional, de mai multe decenii. Operele sale de artă au devenit o marcă binecunoscută, care se încadrează în structura identitară perspectivală a volumetriei moderne și au o valoare mult apreciată din punct de vedere stilistic și tematic. Începând cu anul 2016 a donat Muzeului de Istorie al Municipiului Gherla 150 de opere de artă, sculpturi și picturi, îmbogățind material și spiritual colecția acestei instituții și implicit patrimoniul local, valoarea acestora fiind de aproximativ 800.000 lei. Având în vedere activitatea artistică deosebită al artistului plastic dar și donațiile sale foarte valoroase făcute comunității gherlene, s-a propus adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local al Municipiului Gherla de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Gherla”.

Ioan Șeu, în vârstă de 81 de ani, este stabilit în prezent în Deva, județul Hunedoara, municipiu care i-a acordat același titlu în anul 2009.

Iată că edilii gherleni știu să aprecieze valorile artistice ale orașului și împrejurimilor, acordând titlul de Cetățean de Onoare unei personalități ale artei, care în ultimii ani a avut și două expoziții personale la Muzeul de Istorie din localitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut