Geaca: Renovare de şcoală cu ajutorul olandezilor

Edilii comunei Geaca au luat din timp măsurile necesare pregătirii noului an de învăţămînt, care bate la uşă.

Pe lîngă micile reparaţii curente, Primăria a avut în această vară un plan mai măreţ, efectuînd lucrări de amploare la Şcoala cu clasele I-IV şi grădiniţa din satul Sucutard, investiţie realizată în cursul lunii iulie de un grup de 29 de olandezi, cu care gospodarii comunei de pe Cîmpia Transilvaniei colaborează într-un mod armonios de 4 ani. Oaspeţii din Ţara Lalelelor au făcut treabă bună, clădirea şcolii din Sucutard arătînd foarte bine, ca nouă, cu geamuri şi uşi termopan şi cu încălzire centrală. Copiii dispun astfel de condiţii excelente de studiu, ca în…Olanda.

La fel arată şi şcoala din centru, unitatea de învăţămînt cu clasele I-VIII din Geaca fiind modernizată acum doi ani. Cei 150 de elevi au la dispoziţie săli curate, igienizate şi laboratoare bine dotate. Zilele trecute, primarul comunei Geaca, domnul Ioan Miron a inspectat la faţa locului situaţia unităţilor de învăţămînt de pe raza comunei, luînd din timp măsurile de rigoare şi în domeniul asigurării apei potabile pentru toţi elevii şi preşcolarii.

Avînd în vedere că din celelalte sate componente ale comunei copiii sînt aduşi cu maşina-şcoală, edilii urmăresc zi de zi transportul în condiţii optime, astfel ca elevii să ajungă la timp şi în condiţii de siguranţă la Geaca, aşa cum stă bine unor gospodari grijulii faţă de toate treburile obştii. Un fapt îmbucurător, ce consemnăm cu multă plăcere şi în paginile ziarului nostru, Primăria comunei Geaca dovedindu-se totdeauna deosebit de receptivă la doleanţele şi cererile oamenilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie