Gazul metan, prioritar în comuna Mintiu Gherlii

Primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, are planuri mari și pe acest an.

După ce, în ultimii ani, în mai multe sate aparținând comunei a fost introdusă apa potabilă, în 2021, în atenția edililor se află gazul metan. Este vorba de prelungirea conductei în localitățile Nima și Bunești, la Mintiu Gherlii fiind deja introdus gazul metan și rezolvată, de anul trecut, și problema canalizării. Sunt investiții de care gospodăriile din mediul rural au mare nevoie.

Primăria comunei din vecinătatea municipiului Gherla (se află la doar doi pași)  acordă o mare atenție acestor lucrări. În acest an administrația locală dorește extinderea conductei de gaz metan în două sate aflate pe marginea șoselei naționale Cluj-Napoca – Dej,  și anume Nima și  Bunești, de câțiva ani locuitorii din zonă solicitând mereu realizarea acestui proiect.

Gospodarii comunei se pot mândri și cu rezultate bune în perioada anului trecut, când s-au asfaltat nu mai puțin de 10 kilometri de străzi și ulițe la Mintiu Gherlii, Bunești și Nima, și fiind amenajate, totodată, două noi drumuri, cel numit „Sub Copar” (porțiune de drum ce iese din comună spre drumul Gherla – Fizeșu Gherlii) și cel dintre satele Bunești și Nima, de peste deal. Sunt realizări importante, ce ușurează deplasarea mașinilor pe rutele respective, economisind timp și combustibil.

În această perioadă, când se vorbește de redeschiderea unităților de învățământ, nimic nu poate fi mai important pentru Primăria comunei Mintiu Gherlii decât asigurarea condițiilor în cele trei școli din zonă (din care una gimnazială în centrul de comună și două cu clasele I-IV în localitățile Bunești și Nima). Încălzirea spațiilor școlare este asigurată cu centrale termice proprii, zilele trecute primarul Dumitru Oltean verificând personal starea de funcționare a acestora. În fiecare unitate de învățământ este asigurată apa potabilă. Pe ultima sută de metri se iau și toate măsurile organizatorice în vederea asigurării distanțării sociale în sălile de clasă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut