Gazele se scumpesc din 1 iulie

Preţul electricităţii şi al gazelor este în creştere, astfel că oamenii trebuie să-şi eficientizeze consumul pentru scăderea facturii, iar o reducere a temperaturii în casă iarna de la 23 la 21 de grade ar însemna o economie de 15%, a apreciat directorul general al Engie România, Eric Stab.


„Ce s-a întâmplat în ultima vreme cu preţurile la energie? În prima parte a perioadei de pandemie, preţurile angro la gaze şi electricitate au scăzut semnificativ. Apoi, în ultima vreme, ceea ce vedem este o creştere abruptă a preţurilor pentru gaze şi electricitate, atât în România, cât şi în restul lumii. Nu este valabil doar pentru energie, ci pentru toate mărfurile în general, mă refer la cupru, fier, multe mărfuri”, a spus Stab. Aceste scumpiri se vor reflecta în preţul final al energiei şi gazelor de la 1 iulie,
care va creşte cu aproximativ 25%.
Şeful Engie România a dat câteva exemple simple cu impact mare în factură, precum să nu lăsăm lumina aprinsă dacă nu suntem în cameră sau să reducem temperatura în casă în timpul iernii.
Stab a adăugat că suntem într-o piaţă complet liberalizată, iar oamenii îşi pot alege orice furnizor doresc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut