Galerie foto | Puhoi de turiști la cascada de la Răchițele

Cascada Răchițele din nord vestul Munților Apuseni a fost luată cu asalt de turiști în această minivacanță cu zilele libere acordate cu ocazia zilei de 1 iunie și de Rusalii. Astfel, începând de joi, sute de iubitori ai muntelui și naturii au ținut să ajungă pe Valea Stanciului de la Poalele Vlădesei pentru a vedea spectaculoasa cădere de apă cunoscută și sub numele de Vălul Miresei.

Cel mai mare aflux de vizitatori a fost înregistrat sâmbătă, impresionantă creație a naturii fiind asaltată de un adevărat puhoi de oameni.

Mulți dintre cei care au vizitat cascada au ales să aventureze pe traseele montane din zonă pentru a se bucura cât mai mult de aerul curat și de peisajele de basm din această parte a Apusenilor.

Căderea de apă de la cascada Vălul Miresei este de peste 30 de metri, iar pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață, devenind un loc perfect pentru escaladare pe gheață.

Cascada Răchițele se află pe teritoriul comunei Mărgău, declarată la sfârșitul anului trecut stațiune turistică de interes local.

În teritoriul comunei Mărgău se înscriu cinci zone naturale protejate: peştera Vârfuraşu – zonă naturală protejată de importanţă naţională; Peştera Mare din Dealul Humpleului – zonă naturală de importanţă naţională; peştera Piatra Ponorului – zonă naturală protejată de importanţă naţională; Valea Stanciului şi Cascada Răchiţele (Vălul Miresei) – zonă naturală protejată de importanţă judeţeană și Piatra Arsă – zonă naturală protejată de importanţă judeţeană. Ca obiective turistice pot fi enumerate două monumente de arhitectură cu valoare deosebită înscrise în „lista monumentelor istorice şi de arhitectură” supuse protecţiei. Este vorba de Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli” din Ciuleni construită în secolul al XVIII-lea-mai precis la 1707, din lemn de brad și Biserica „Sfinţii Arhangheli” Mărgău realizată din piatră cioplită şi piatră de râu, clădită, cu turn al clopotului realizat din grinzi şi învelite atât naosul cât şi pronaosul cu tablă.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut