Galerie de muzică dedicată jazz-ului, inaugurată la Cluj-Napoca

În cadrul conferinței de presă desfășurate joi, 23 martie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, organizatorii proiectului Music Gallery au oferit celor prezenți mai multe detalii despre ideea din spatele acestei inițiative culturale.

Proiectul unei galerii de muzică este o idee mai veche, ce a revenit în atenția organizatorilor Jazz in the Park în contextul restricțiilor impuse de pandemie, atunci când evenimentele culturale au fost interzise pentru o anumită perioadă însă muzeele, în anumite condiții, au putut fi vizitate.

Așa cum aflăm de la Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, expoziția se axează pe două direcții, ambele la fel de importante: prezentarea jazz-ului dintr-o perspectivă istorică și socio-politică și, respectiv, dintr-o perspectivă muzicală, marjându-se pe expunerea diferitelor echipamente care oferă publicului o experiență interactivă aparte.

În realizarea expoziției, s-a colaborat cu artiști locali, rezultatul fiind o serie de concepte extrem de interesante, așa cum sunt, de exemplu, pianina transformată într-un bar amintind de perioada prohibiției – o perioadă de dezvoltare impresionantă a jazz-ului-, postere interactive și multe altele.

„Ne bucurăm că avem un partener în Cluj-Napoca, un partener de încredere, care a făcut lucruri notabile, vizibile, și a schimbat modul în care ne raportăm la spațiul public și la responsabilitățile vizavi de acest spațiu. Acest proiect se pliază special pe misiunea pe care o asumăm noi, aceea de a fi prezenți în comunități și de a participa în proiecte culturale.” , a spus Corina Topan, Manager regional Divizia Premier BRD – partener în cadrul proiectului Music Gallery.

„E mult mai frumos să interacționezi cu muzica decât doar să-i fi martor. Cred că în spațiul de aici e un context foarte bun în care să se vadă dorința noastră de accesibilizare, de adresare către publicul larg. Expoziția se dorește a fi un imbold de a te provoca să descoperi mai mult”, a subliniat Alin Vaida în cadrul conferinței.

„Este un loc în care oamenii pot să ardă etape mult mai repede comparativ cu ceva ani în urmă, un loc în care poți să vezi fizic care este diferența dintre un pick-up multi-level versus un capăt de linie, la fel se întâmplă cu căștile. E o comparație pe care e foarte important să o poți face”, a adăugat Horea Marc, reprezentantul echipei tehnice a proiectului Music Gallery.

Vernisajul expoziției Music Gallery va avea loc sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, în sălile de expoziții de temporare (parter, dreapta) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Pentru momentul inaugural, echipa de organizare promite o seară memorabilă, în companiei trupei 7th Sense (București), participanți la concursul Jazz in the Park ediția 2019 și care a lansat, anul trecut, albumul de debut.

De asemenea, duminică, 26 martie, tot de la ora 17, iubitorii de artă sunt așteptați la un nou concert în incinta expoziției, susținut de Moonlight Breakfast.

Music Gallery va putea fi vizitată până în data de 23 aprilie a.c..

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut