Galeria de Artă FĂCLIA

Atelierul artistei Elena Marinca

vernisaj luni, 20 ianuarie, 16. 00 * strada Clinicilor 33

După un excelent an expoziţional 2019, Galeria de Artă FĂCLIA îşi deschide porţile anului nou început, 2020, început nu oricum, ci printr-o caldă invitaţie în Atelierul artistei.

Este Atelierul artistei Elena Marinca, la a treia ei personală, menţionn ciclul Grădini şi pieţe I şi II (la Art House Gallery, Platinia, 2018), respectiv Radio Cluj (martie, 2019).

Elena Marinca este absolventă a secţiei pictură din cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, promoţia 2017. Cu un an înainte, în timpul anilor de studiu, a obţinut o bursă Erasmus la Palermo, studiind la Accademia di Belle Arti e Restauro, Abadir, San Martino delle Scale. În numai trei ani, bifează două personale, dar şi multe prezenţe în expoziţii de grup, de amintit fiind Salonul Naţional de Artă Contemporană CENTENAR (2018, Bucureşti), Bienala de artă contemporană (Buzău, 2018), Salonul Anual de Artă (Muzeul de Artă Cluj-Napoca), Bruxelles, Chişinău, Salonul Naţional de Plastică Mică (Brăila, ediţia XX).

Dacă e să vorbim despre stilul artistei, atunci cel mai bine este să-i dăm cuvântul: Cum mi-aş defini stilul: naturalist, cu influenţe din pictura impresionistă. În ultimul timp am descoperit uluitorul univers pictural pe care ţi-l poate oferi abordarea abstractă. Pendulez între figuraţie şi abstractţe pentru că, până la urma, privind printre gene, contururile se estompează şi imaginea se reduce la un joc de culori. Şi nu în ultimul rând, orice formă de artă practicată este un minunat exemplu de cunoaştere a sinelui”.

Ne deschidem porţile pentru 2020. Sunt calde invitaţii la frumos şi peren, notele definitorii ale spiritelor elevate.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie