Galeria de Artă FĂCLIA

Secretul nostru”, secretul Claudiei Macaria

vernisaj vineri, 18 octombrie, 16. 00 * strada Clinicilor 33. Eveniment realizat sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Cluj 1991

Claudia Macaria se află cu “Secretul nostru” la cea de a doua personală în acest an. A doua dacă am în vedere “Jocul trăirilor”, deschisă cu ceva timp în urmă la Art Gallery Platinia. Expoziţie în care am remarcat, prin coloristul bogat al lucrărilor, o artistă pe care mi-am dorit să o vernisez şi la Galeria de Artă Făclia.

Dacă tot am amintit de cele două personale, atunci trebuie să amintesc şi câteva dintre expoziţiile de grup în ţară (Cluj-Napoca, Satu Mare, Târgu Mureş) şi peste hotare (în acest din urmă caz, la Bruxelles, respectiv Malnitz/Austria).

Claudia Macaria s-a apropiat de pictură de numai doi ani. Pictează însă cu siguranţa artistului ajuns la maturitate, deloc inhibat de uneltele specifice meseriei. Lucrările ei sunt, prin culori, celebrări ale bucuriei vieţii.

Claudia Macaria este prin titlul propus, Secretul nostru, provocatoare. Care este secretul nostru? Cine încearcă să-l descifreze? La ce rezultate ajunge? Este motivul pentru care eu aş extinde semnificaţia titlului şi aş vorbi mai degrabă despre Parfum de femeie, alăturarea eternului feminin cu florile fiind argumentul suprem.

Invitaţia la vernisajul de astăzi este făcută, cum este făcută şi invitaţia vizitării expoziţiei în alte zile. Poate că împreună vom descoperi… Secretul nostru.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie