Gala Premiilor pentru Directorii Anului

Directorii și directorii adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice din România, care au fost în funcție în anul școlar 2021 – 2022, se pot înscrie, până în data de 31 octombrie, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE), pentru a premia excelența în mediul preuniversitar.

„Considerăm că directorul de școală este de o importanță strategică pentru că prin poziția pe care o ocupă are capacitatea de a influența viața a mii de elevi, familiile acestora și comunitatea, prin fiecare decizie pe care o ia. Tocmai de aceea, în fiecare an premiem directorii cu rezultate excepționale. Aceste modele de leadership educațional sunt un combustibil fără de care nu vom putea vedea educația din România transformată cu adevărat”, spune Andreea Nistor, director executiv al AVE.

În cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului le sunt recunoscute meritele liderilor din educație „care au demonstrat calități de leadership, management și strategie, pe care le-au arătat prin implicarea proactivă în transformarea educației în comunitățile și școlile din care fac parte”. Premiile vor fi oferite pentru patru categorii – Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse și – Marele Premiu – Directorul Anului 2022. Potrivit organizatorilor, fiecare dintre cei patru directori câștigători ai acestei ediții a Galei Premiilor pentru Directorii Anului va primi un premiu în valoare de 3.500 de euro. Scopul acestui premiu este de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare sau care urmează să fie începute în școala din care fac parte. În plus, cei patru câștigători vor primi și o bursă integrală la Academia de Leadership și Management Școlar, program organizat de AVE pentru dezvoltarea și creșterea abilităților de leadership și management dedicat directorilor de școli și grădinițe care vor să îmbunătățească rezultatele educaționale din instituțiile pe care le conduc. Bursa valorează 3.300 de euro și este oferită de AVE și partenerii Academiei.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat pentru al șaselea an consecutiv de către AVE, pentru a susține și premia directorii de școală care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități. Anul acesta Gala va avea loc în 23 noiembrie, la Ateneul Român.

Detalii și înscrieri, pe site-ul AVE, www.ave-romania.ro/.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut