Gala de Crăciun a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, Temerarii

Cluj-Napoca va găzdui, în perioada 16 – 18 decembrie, 200 dintre tinerii supraviețuitori de cancer, membri ai Comunității Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer, care astăzi numără peste 900 de tineri învingători.

Evenimentul marchează 20 de ani de activitate ai Asociației Little People în sprijinul copiilor afectați de cancer din România și reuniunea națională a tinerilor supraviețuitori de cancer, cu vârste cuprinse între 18-35 de ani, după doi ani de pandemie în care întâlnirile au avut loc în mediul online. Pe lângă tinerii supraviețuitori de cancer din Republica Moldova, care an de an s-au alăturat acestui eveniment, în premieră vor participa și tineri supraviețuitori de cancer din Ucraina. Punctul culminant al întâlnirii va fi Gala de Crăciun, care va avea loc în 17 decembrie, începând cu ora 19:30, la Hotel Radisson Blu.

Anterior Galei, în 17 decembrie, tinerii vor participa la 3 seminarii desfășurate simultan, coordonate de pacienți, despre: Fertilitate și viață de familie; Advocacy – Drepturile pacienților cu dizabilități și Dreptul de a fi uitat; Sănătatea Mintală – Programul ,,Sunt OK!” , temele fiind în acord cu punctele cheie aduse în discuție de reprezentanții comunității Temerarii în Parlamentul European încă din momentul consultărilor publice referitoare la Planul European de Combatere a Cancerului.

Temerarii este marcă înregistrată și un nume asociat supraviețuirii, un exemplu de implicare activă și un important sprijin pentru tinerii învingători care au nevoie în continuare de susținere. Dezvoltarea primelor campanii de comunicare a mesajului supraviețuirii, contribuția adusă în dezvoltarea materialelor și instrumentelor terapeutice folosite de specialiștii Little People în spital, reprezentanța la nivel european, advocacy pentru drepturile pacienților, premiile câștigate în competiții care valorifică implicarea socială și voluntariatul sunt doar câteva dintre reușitele acestei comunități, care au schimbat total percepția asupra supraviețuirii în România.

***

Cu o experiență de 20 de ani în programe de suport psihosocial, Asociația Little People oferă o serie de servicii și evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psihosociale oferite în sprijinul copiilor, tinerilor bolnavi de cancer și familiilor acestora.

De-a lungul celor 20 de ani de experiență, asociația a adus tehnologia digitală în interiorul spitalelor pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional, a creat un kit terapeutic pentru fiecare dintre cei peste 2000 de copiii și adolescenți bolnavi de cancer cu care lucrează anual și a introdus soluții inovative de tipul aplicațiilor mobile și serviciilor de teleterapie.

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii® – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supravițuitori de Cancer -, ce numără astăzi peste 900 de membri, cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și, totodată, una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, asociația oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul, cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut