Gabriela Firea: Asigurăm autoritățile din Ucraina că toți orfanii se vor întoarce acasă, când se va termina războiul

Statul român nu va încuraja și nu va sprijini în niciun fel adopția copiilor din Ucraina, protejați temporar în România. Legislația națională în materia adopției nu poate fi aplicată în acest caz pentru că acești copii sunt cetățenii altui stat – a anunțat, miercuri, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Autoritățile ucrainene vor să-și ia înapoi acasă, în condiții de siguranță, toți copiii îngrijiți, acum, în țara noastră. Am transmis o scrisoare Ambasadei Ucrainei la București și Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina prin care am reiterat angajamentul Guvernului României de a le asigura toată grija și protecția orfanilor ucraineni care au ajuns de urgență în țara noastră. Vom semna, când va fi cazul, memorandumul solicitat de către ministerele din Ucraina prin care se cer garanții de protecție specială tuturor statelor care găzduiesc acum orfanii” – a scris Gabriela Firea pe pagina sa oficială de socializare.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a mai precizat că, pentru copiii care nu pot fi găzduiți în centre rezidențiale vor fi găsite familii maternale, iubitoare și dornice să-i susțină o perioadă”, iar persoanele care au însoțit acești copii orfani ucraineni îi vor putea vizita la familiile maternale și vor păstra permanent legătura, până la întoarcerea în țara natală.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut