Gabriela Firea anunță startul concursurilor naționale de proiecte pentru tineret și studenți

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, anunță startul Concursului Național de Proiecte de Tineret și Concursului Național de Proiecte Studențești.

„Concursul Național de Proiecte de Tineret 2022 are un buget de 1.200.000 de lei, iar fiecare proiect câștigător va primi din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse maximum 50.000 de lei. Ne propunem să avem în acest an proiecte de care să beneficieze peste 1.200 de tineri, cu vârsta între 14 și 35 de ani, din toată țara. Concursul Național de Proiecte Studențești se adresează, așa cum îi spune și numele, studenților din România. Pentru acest an avem un buget de 810.000 de lei, iar de proiectele declarate câștigătoare vor beneficia minimum 800 de studenți.

Organizăm aceste concursuri sub egida Anului European al Tineretului. Căutăm proiecte prin care să-i ajutăm pe tineri să depășească greutățile din cei doi ani ai pandemiei Covid-19, să-i sprijinim pe cei din comunități defavorizate sau din grupuri marginalizate sau să-i încurajăm să participe în diverse acțiuni de voluntariat. Alocăm peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare și ne propunem să ajungem la cel puțin 2.000 de tineri și studenți” – spune Gabriela Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, în minister au fost analizate cele 25 de propuneri făcute de fundațiile și organizațiile de tineret pentru concursurile din acest an, iar majoritatea se regăsesc în metodologie. A fost stabilit calendarul pentru anul 2022, iar proiectele vor putea fi depuse în luna iulie, cele câștigătoare urmând a fi anunțate la începutul lunii septembrie

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut