Furturi din buzunare

Au fost și au rămas… la modă. Se „întâmplă” pe stradă, în autobuz, în magazin, oriunde, ziua sau noaptea, indiferent de anotimp, indiferent de vreme.

Recent, adică în 7 februarie, Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

„În baza sesizării, la nivelul Compartimentului de Investigații Criminale au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Informațiile obținute în urma activităților investigativ-operative au condus la stabilirea faptului că persoana bănuită de comiterea infracțiunii se află în municipiul Deva, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din același municipiu. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore” – informează IPJ Cluj.

La aceeași data, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea unei tinere de 16 ani, cercetată pentru comiterea infracțiunii de furt.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, profitând de neatenția unei femei care se deplasa spre Piața Mihai Viteazu, tânăra ar fi sustras din ghiozdanul acesteia portofelul care conținea acte personale, carduri bancare și bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 250 de lei. În urma investigațiilor derulate și probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută 24 de ore, iar ulterior, a fost plasată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți și bagaje, polițiștii clujeni recomandă cetățenilor să aibă grijă unde își țin banii sau cardurile. „Buzunarul din spatele pantalonilor sau poșeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile. Manifestați precauție în cazul în care purtați rucsacul pe spate” – atenționează polițiștii.

„Nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia de autoturism sau alte obiecte de valoare • Gențile sau bagajele avute asupra dumneavoastră să fie închise și ținute permanent sub observație • Păstrați obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei, evitând pe cât posibil ca acestea să fie expuse la vedere • Când stați la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit • Evitați conversațiile cu persoane necunoscute; autorii furturilor din poșete/genți și buzunare pot «opera» în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenția în timp ce altul acționează • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea” – atenționează polițiștii clujeni.

În situația în care devin victime ale unei infracțiuni de furt din buzunare, genți, bagaje, cetățenii sunt sfătuiți să sesizeze imediat poliția la numărul unic de urgență 112.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut