Furnizorul de gaze și curent va putea fi schimbat într-o singură zi

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că a aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, care va permite schimbarea furnizorului de energie în 24 de ore.

Ordinul de aprobare a Regulamentului se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, intră în vigoare la data publicării şi se aplică din 28 august 2022.
Până la 30 iunie 2022, ANRE implementează proiectul „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a ANRE pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”, cofinanţat din Fondul Social European. Autoritatea susține că prin intermediul acestui proiect se vor putea îndeplini noile cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore, precum şi realizarea interoperabilităţii datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut