Furniture Go International – parteneriat între clustere de mobilă, coordonat din Cluj-Napoca

Proiectul, implementat de opt clustere europene și finanțat de Comisia Europeană, va ajuta IMM-urile producătoare să ajungă cu produsele și serviciile lor în țări din afara Uniunii Europene – SUA, Canada, Egipt și Africa de Sud.

Furniture Go International (FGOI) este un proiect care începe în septembrie 2021 și durează 3 ani, la care participă opt clustere din șase țări europene, care își pun în comun pentru prima dată cunoștințele pieței și experiența pentru a organiza activități de internaționalizare pentru IMM-uri din industria mobiliei. Scopul este de a oferi instrumente utile și personalizate pentru abordarea piețelor din afara Uniunii Europene, în special cele din Statele Unite ale Americii, Canada, Egipt și Africa de Sud.

Clusterele participante în acest proiect sunt: CMT – Cluster Mobilier Transilvan (România; cunoscut internațional ca TFC – Transylvanian Furniture Cluster), HABIC – Association Cluster of Habitat, Wood, Office and Contract Sector (Spania), WIC – Wood Industry Cluster (Slovenia), KCN – Cluster of Czech Furniture Manufacturers (Republica Cehă), ICS – Interior Cluster Sweden (Suedia), PWC – PRO WOOD Regional Cluster (România), BFC – Bulgarian Furniture Cluster (Bulgaria) și HCB – Habitat Cluster Barcelona (Spania). Împreună, ele adună peste 500 de companii, majoritatea IMM-uri producătoare. Reprezentanți acestora sunt invitați la evenimentul de lansare oficială a proiectului, în 21 octombrie.

Cluster Mobilier Transilvan este pentru prima dată în poziția de lider de proiect european, și are în responsabilitate managementul tuturor activităților realizate de cele 8 clustere implicate. „E timpul să fim deschiși, să ne adaptăm și să acceptăm că nu va mai fi la fel modul de a face afaceri, iar competențele ce ne sunt necesare tuturor sunt rezultate din acea învățare de pe tot parcursul vieții. Credem că atractivitatea industriilor va fi dată de capacitatea de a colabora, de a promova adevăratele modele, cât și de a-i înțelege, a-i atrage și a-i motiva pe termen lung pe cei tineri, acceptându-le și respectându-le valorile”, afirmă Ciprian Morcan, manager CMT.

Comisia Europeană a finanțat proiectul după ce a remarcat efectele economice dure ale COVID-19 asupra sectoarelor care necesită de obicei produse și servicii din industria mobilei și lemnului, precum turismul și comerțul cu amănuntul. De remarcat că 70% din cele 130.000 de companii din sectorul producției de mobilă din Uniunea Europeană sunt IMM-uri, iar împreună oferă locuri de muncă pentru peste 1 milion de persoane angajate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut