Fundația Vodafone România: Finanțare de 5 milioane de lei pentru renovarea și dotarea secțiilor de nou-născuți

Fundația Vodafone România a anunțat lansarea unei linii de finanțare în valoare de 5 milioane de lei, numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară. Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația a anunțat și o campanie publică de strângere de fonduri.

Inițiativa se adresează atât organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală, care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte, cât și cetățenilor și companiilor, care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri a început în 20 mai și se încheie în 9 iulie. După această perioadă, propunerile vor fi evaluate de un juriu format medici specialiști, reprezentanți ai fundației etc., proiectele câștigătoare urmând a fi anunțate în 1 octombrie.

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donațiile se pot face accesând: https://fundatia-vodafone.ro/tine-romania-in-viata/ sau prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.

„Sunt mai bine de 8 ani de când Fundația Vodafone România a început lupta pentru șansa la viață a celor mai vulnerabili membri ai societății. În continuare, România are cea mai mare rată a mortalității infantile, aproape dublă față de media țărilor Uniunii Europene. E firesc să nu abandonăm lupta și să ne propunem să facem mai mult și mai mulți. Suntem convinși că împreună cu donatorii și sponsorii care se vor alătura demersului nostru, cu societatea civilă, cu autoritățile, cu administratorii spitalelor, putem schimba statisticile și putem da tuturor nou-născuților prematur sau cu afecțiuni medicale severe șansa să fie tratați în unități spitalicești dotate corespunzător”, declară Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut