Fundația „Inima Copilului”, în așteptarea Mărțișorului

Nu mai este mult și intrăm în luna Mărțișorului, când toată lumea oferă cadouri femeilor, un gest frumos din partea tuturor bărbaților. Această tradiție este respectată an de an și de voluntarii Fundației „Inima Copilului”, care, sub motto-ul „Să aducem un zâmbet pe fața semenilor noștri”, desfășoară diferite activități  umanitare.

Zilele trecute a fost demarat proiectul „Mărțișor de Ajutoare 2023”, care are ca scop principal confecționarea de mărțișoare și alte obiecte de artizanat dedicate lunii martie. Așa cum procedează la fiecare început de primăvară, voluntarii fundației clujene amenajează tarabe în diferite puncte ale municipiului de sub Feleac, unde desfac mărțișoare, încasările realizate fiind folosite la diferite ajutoare umanitare, cum este în prezent sprijinirea materială a unor familii defavorizate din comuna Bonțida. Dar, mărțișoarele vor ajunge și la elevii celor două școli din Florești, unde voluntarii fundației și studenții facultăților de Asistență socială și Psihologie din cadrul UBB, acolo își fac practica și  sar în sprijinul copiilor cu probleme.

În programul fundației figurează și două întâlniri la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești, unde, în cadrul proiectului „Să jucăm împreună”, cu ocazia Săptămânii Altfel vor fi organizate activități distractive în care vor fi implicați 330 de elevi și 16 cadre didactice. Astfel de acțiune va avea loc și la Liceul „Dumitru Tăuțan” din Florești, unde copiii vor avea parte și de asistență de specialitate din partea studenților de la Asistență Socială și Psihologie. Nu vor fi uitați nici cele 30 de femei ale Căminului de persoane vârstnice din cartierul Someșeni, care în preajma zilei de 8 Martie vor primi câte o floare și un mărțișor, poate și un pachețel cu cadouri.

Cu toate că mai este timp, președintele Fundației „Inima Copilului”, asistentul social Tiberiu Sânpetrean, ne-a informat că deja se fac demersuri în vederea organizării unei tabere de vară la Beliș sau Someșul Rece (încă nu s-a stabilit exact locația), cu participarea unui număr de 100 de copii proveniți din familii sărace. Sunt inițiative umanitare care caracterizează activitatea deosebit de bogată a voluntarilor fundației clujene, puși pe fapte mari și în 2023.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut