Frumusețea Indiei, în artele vizuale și artele textile

*1-12 martie*Turnul Croitorilor

La începutul lunii martie, Centrul Clujean pentru Studii Indiene invită publicul la noi manifestări inedite: expoziția de pictură intitulată India, ca simbol, un workshop de fotografie și parada sariurilor viu colorate.

În perioada 1-12 martie, de marți până duminică, între orele 12-16, în spațiul expozițional oferit de Bastionul Croitorilor, se poate vizita expoziția „India, ca simbol”, semnată Simona Hărăstășan, expoziție ce ilustrează oameni, locuri și simboluri ale Indiei. „Am călătorit prea puțin în India, dar cu fiecare călătorie, fiecare întâmplare, persoană, loc sau lucru mic, am încercat să descopăr și să învăț cât mai multe despre tradiții, cultură, artă, gastronomie, iar acum, aici, vă împărtășesc câte ceva despre incredibila Indie așa cum știu eu mai bine: prin culori.”, spune artista.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 3 martie, de la ora 14. Invitați în cadrul manifestării: Simona Hărăstășan, Lect. dr. Daria Ioan, Facultatea de Teatru și Film UBB și Dr. Mihaela Gligor, Centrul Clujean pentru Studii Indiene UBB. Expoziția continuă seria evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 75 de ani de relații diplomatice România – India.

De asemenea, sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 11, doritorii pot admira o frumoasă paradă de sariuri indiene și pot lua parte la workshop-ul de fotografie coordonat de Lect. dr. Daria Ioan, mai transmit organizatorii. Intrarea este liberă.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut