Foto&Video | Stadiul lucrărilor de amenajare a malurilor Someșului între puntea Sinaia și microhidrocentrală

O filmare realizată de Făclia de Cluj în zona dintre puntea Sinaia și microhidrocentrala din cartierul clujean Grigorescu arată care este stadiul lucrărilor de amenajare a malurilor Someșului. Se pot vedea traseele de promenadă și zonele de agrement pentru pietoni. De asemenea, în imagini apare noua pistă de biciclete de pe malul stâng al Someșului și podul din zona Parcului Rozelor.

Termenul de finalizare la primele două tronsoane ale proiectului „Modernizarea Malurilor Someșului” este 2023.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului. Acum, lucrările au loc pe primele două tronsoane. Împreună cu revitalizarea platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” și reabilitarea zonei Parcului Feroviarilor, acest proiect contribuie la crearea unui culoar de mobilitate de-a lungul malurilor Someșului.

„Rethinking Someș”, proiectul firmei spaniole Practica (câștigător al unui concurs internațional de soluții), este realizat de Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services, iar valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA). Termenul de finalizare al investiției: 2023.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut