Foto&Video | Exclusiv-Cauza incendiului de la depozitul de papetărie din Tetarom I

Un puternic incendiu a izbucnit marți seara la o hală din Parcul Industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost anunțat la ora 19,30 iar la fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stins incendii și trei auto-platforme pentru intervenții și salvări de la înălțimi. Flăcările au cuprins o hală în care se afla un depozit de papetărie, cu o suprafață de aproximativ 1000mp cu posibilitate de propagare la alte imobile din vecinătăți. Au fost solicitate forțe în sprijin, două autospeciale de stinse incendii de la ISU Alba și una de la ISU Sălaj.

Hala este construită pe un teren concesionat de la Tetarom. O parte din hală este închiriată de firma Lecom, aceasta având aici un depozit de papetărie. Din informațiile obținute de Făclia, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit la sistemul de panouri fotovoltaice instalat recent pe hală.

Depozitul are autorizație ISU și este dotat cu rezervor de apă pentru stingerea incendiilor.

„Cu privire la incendiul izbucnit în această seară într-una din halele situate în Parcul Industrial Tetarom I, situat în Tăietura Turcului Nr. 47, Tetarom SA precizează faptul că hala nu aparține companiei Tetarom ci este proprietatea unei societăți comerciale care deține terenul în concesiune. Aceasta la rândul ei a subînchiriat jumătate din suprafață unei alte societăți.
În momentul de față ISU Cluj face eforturi susținute pentru a stinge focul intervenind cu mai multe autospeciale. Încă nu pot fi stabilite cauzele acestui incendiu iar acest lucru va fi comunicat de către reprezentanții ISU.
Sperăm ca incendiul să fie stins în cel mai scurt timp iar pagubele să fie cât mai mici. Noi, compania Tetarom suntem alături de clientul nostru și îi oferim tot sprijinul logistic necesar pentru a controla situația și a proteja arealul din zonă”, a transmis Octavian Fodor, directorul general adjunct al
TETAROM SA.

ISU Cluj a transmis că au fost distruse de flăcări o jumătate din hală, care avea funcțiuni mixte, cum ar fi linie de producție mobilier, atelier auto, depozit de materiale diverse, spatii administrative ș.a.

La locul evenimentului au fost solicitați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de distrugere din culpă.

La aproape trei ore de la declanșarea incendiului, ISU a transmis că focarele incendiului au fost limitate, astfel încât nu mai există pericol de propagare la vecinătăți și se acționează în continuare pentru lichidarea acestora.

„Peste 70 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1, 2, Turda, Punctul de lucru Florești și Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Alba și Sălaj acționează cu 9 autospeciale pentru stins incendii, 3 autoscari, 2 ambulante SMURD și două autocisterne din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca.

A fost afectată de flăcări jumătate din hala cu o suprafață de aproximativ 1000mp, unde funcționau o linie de producție mobilier, un atelier auto, depozit de materiale diverse și spații administrative.
Un bărbat a solicitat asistența unui echipaj SMURD de la fața locului, acesta prezentând o plagă la nivelul degetelor unei mâini. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a anunțat ISU.

Anul trecut, în 21 septembrie, ISU Cluj a transmis mesaj de avertizare Ro Alert pentru locuitorii din municipiul Cluj-Napoca ca urmare a izbucnirii unui incendiu cu degajare mare de fum la o hală din Parcul Industrial Tetarom 1 din zona Tăietura Turcului. Clujenii au fost îndrumați să rămână în case, să nu deschidă geamurile și să nu se expună la fum.
Hala a fost distrusă în totalitate de flăcări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut