Fotografii rare cu mitropolitul Bartolomeu, expuse la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”

Mai multe fotografii rare, de arhivă, atât în format digital, cât și tipărit, din diferite etape ale vieții Mitropolitului Bartolomeu Anania, vor fi expuse la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, care organizează în această săptămână un eveniment omagial, dedicat marelui scriitor și ierarh clujean, la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

Manifestarea, care va avea loc joi, 18 martie, de la ora 14:00, în foaierul Bibliotecii Județene (Calea Dorobanților nr. 104) face parte din seria de activități culturale, organizate de bibliotecă pe tot parcursul anului 2021, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare.

În cadrul manifestării, pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, va susține un discurs aniversar intitulat „Bartolomeu Anania și pariul câștigat al libertății”. De asemeni, Fabian-Ionuț Martin, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, va susține un microrecital de poezie.

Cei care vor trece pragul bibliotecii în această perioadă vor putea vedea și volumele scrise de Valeriu Anania, majoritatea cu autograful autorului, aflate în fondul de carte al instituției.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut