Fotografii din cadrul concursului clujean „Fotografia – document etnografic”, expuse la Deva

La invitația Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj) va reprezenta județul în cadrul Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice, organizată de muzeul hunedorean la Deva, în perioada 16 -17 iunie.

În deschiderea evenimentului, în dimineața zilei de 16 iunie, instituția de cultură clujeană va vernisa expoziția „Fotografia-document etnografic” – o selecție de peste 50 de lucrări din ultimele ediții ale cunoscutului concurs național cu același nume, alături de valoroasele fotografii cu care membrii Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni au participat în competiție, în ultimii ani.

Expoziția de fotografie etnografică va sta pe simezele Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva până în 10 iulie a.c. și va purta publicul prin lumea satului românesc contemporan, surprins de artiști fotografi pasionați din întreaga țară.

În cadrul sesiunii de comunicări, la secțiunea Etnografie, CJCPCT Cluj va fi reprezentat de consultantul artistic Grigore Sâmboan, care va prezenta lucrarea „Dragostea și căsătoria în satele de munte ale județului Cluj, de la dorința tinerilor, la învoiala părinților”.

De mai bine de patru ani, CJCPCT Cluj desfășoară schimburi culturale cu Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni și cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în efortul comun de a promova elementele de patrimoniu ale poporului român.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut