Fotogalerie. Divizia 4 Infanterie „Gemina” a luat cu asalt Parcul Central din Cluj-Napoca

Parcul Central din Cluj-Napoca a fost transformat, sâmbătă, în expoziţie militară. În contextul aniversării a 105 ani de la înființarea Armatei a 4-a, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi-au prezentat tehnica din dotare. Cei mai încântați au fost copiii, aceştia neratând ocazia să se picteze pe faţă ca „sniperii”, să-şi facă poze cu militarii și să se dea cu tiroliana.

Mii de clujeni au ținut sâmbătă să ajungă în Parcul Central pentru a pătrunde în tainele activităţii militare. Cei prezenţi au putut admira diverse vehicule din dotarea unităţilor de infanterie, aparate şi tehnica de luptă şi arme de diferite tipuri.

Printre atracţiile expoziţiei s-au numărat echipamentele şi tehnica de luptă folosite de militari în misiunile din Afganistan şi Irak. De asemenea, a fost prezentat transportorul amfibiu blindat TAB B-33 Zimbru, vehiculul de remorcare și evacuare Iveco Astra, mașina pentru transportul containerelor metalice Iveco, Humvee-uri, autospeciala blindată pentru intervenție EOD, armament uşor de infanterie şi pentru forţe de operaţii speciale, echipamente de comunicaţii şi informatică, autovehicule de recuperare-evacuare, ATV-ul şi snowmobilul din dotarea vânătorilor de munte. Transportorul blindat pentru trupe Piranha 5 a constituit o altă atracţie în cadrul expoziţiei.

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Are un motor diesel MTU 6V199 de 586 CP şi 2.200 Nm.Piranha 5 poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de 1.000 de km. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 sunt echipate cu turele cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm.

Cei mai impresionaţi de cele prezentate în Parcul Central au fost, evident, copiii. Pentru ei au fost pregătite o mulțime de surprize. Astfel, cei mici au putut să încerce tiroliana și să parcurgă un traseu cu obstacole „Military Boot Câmp”. Totodată, aceştia au fost extrem de fascinaţi de mașinile blindate, de echipamentele parașutiștilor, de tehnica din dotarea forțelor speciale și de pistoalele automate. O atracție destul de mare pentru copii a fost standul vânătorilor de munte. Aici au putut afla despre traiul în condiții de izolare, despre cum se amenajează adăposturile și cum se utilizează focul.

Demonstrația de arte marțiale a fost un alt moment savurat de copii, care s-au arãtat extrem de încântați de preformanțele fizice și sportive ale militarilor.

Copiii nu au ratat ocazia să se picteze pe faţă ca luptătorii de elită, să se urce în blindate şi să se fotografieze cu militarii. Cei mai curajoşi dintre ei au avut ocazia să încerce tiroliana.

Tinerii s-au declarat deosebit de încântaţi de ceea ce au văzut iar unii dintre ei au spus că vor alege cariera militară.

Cei prezenți, sâmbătă, în Parcul Centrale au putut asista și la un program artistic susținut de instrumentiștii militari, interpreți și dansatori.

div1 div2 div3 div4 div6 div7 div9 div10 div11 div12 div13 div134 div15 div16 div21 div22 div25 div26
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut