FOTO | Vine, vine primăvara în Gruia! CFR Cluj s-a calificat din nou, după trei ani, în elita fotbalului european!

CFR Cluj a reușit o performanță extraordinară, joi seara, calificându-se în șaisprezecimile Conference League, după victoria cu 1-0 în fața campioanei din Kosovo, FK Ballkani. Reușita care i-a dus pe feroviari în primăvara europeană după trei ani i-a aparținut lui Boateng, încă din minutul 17. Ciprian Deac putea face 2-0 pentru echipa din Gruia un sfert de oră mai târziu, dar veteranul CFR-ului a ratat în două rânduri o lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul german al partidei. Echipa lui Dan Petrescu nu a mai forțat aproape deloc în a doua parte a meciului, mulțumindu-se să conserve rezultatul de pe tabela de marcaj. Organizați aproape perfect în defensivă, feroviarii au blocat toate tentativele de atac ale celor de la Ballkani, iar finalul partidei a adus o explozie de bucurie în tabăra feroviară, atât pe teren, cât și în tribune.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, A. Burcă, Braun – C. Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Malele

Ballkani: Frasheri – Thaqi, Dellova, Jashanica, Potoku – Zyba, Emerllahu, Kuc – Berisha, Rrahmani, Jorenica

Prima ocazie pentru CFR Cluj vine în min.3: centrare excelentă a lui Deac, Yeboah a reluat cu capul, dar Frasheri a reținut mingea cu siguranță. Prima ocazie și pentru kosovari, min.13, Perisha a reluat defectuos din mijlocul careului, după o centrare foarte bună a lui Thaqi. Uriașă oportunitate de a deschide scorul pentru campioana României, în min.14: Roger centrează de pe fundul terenului, dar șutul plasat al lui Yeboah este deviat în corner de către unul dintre fundași. Cornerul este executat de Deac, Muhar se înalță, dar trimite la o palmă de poarta lui Ballkani! GOOOOOOOOOL CFR!!!! Boateng reia puternic în plasa porții, în min.17, după o deviere nefericită a unui fundaș de la Ballkani! A fost, din nou, o fază fixă lucrată ca la carte de elevii lui Dan Petrescu! 1-0!!! Penalty pentru CFR, în min.32!!! Malele este tras brutal de mână de Jashanica, iar centralul partidei indică ferm punctul cu var!!! Deac ratează penalty-ul, dar arbitrul cere repetarea loviturii de pedeapsă după ce mai mulți jucători de la Ballkani au intrat în careu înainte ca Deac să șuteze!!! Incredibil, Deac nu-l poate învinge nici a doua oară pe Frasheri, min.35!!! Ocazie rarisimă ratată de CFR pentru a se desprinde pe tabela de marcaj! Cartonas galben pentru Deac, în min.42, pentru un fault la mijlocul terenului. Repriza va fi prelungită cu două minute .Pauză în Gruia!

Nicio modificare în cele două formații la pauză. Ballkani are prima ocazie a reprizei în min.53, la reluarea peste poartă a lui Rrahmani. Min.60, ocazie uriașă de gol pentru CFR: centrare perfectă Deac, Burcă reia puternic cu capul dar portarul celor de la Ballkani a respins cu un reflex excelent! Prima schimbare la CFR: iese Deac, intră Petrila, în min.66. Șut puternic trimis de Kuc de la mare distanță, dar Scuffet se întinde și respinge în corner, în min.71! CFR se mulțumește să se apere. Jorenica șutează și el spre poartă, în min.76, dar portarul CFR-ului nu are probleme să rețină balonul. Ballkani are o posesie a mingii de 70 la sută! Dan Petrescu face a doua modificare în echipa sa, în min.81: iese Malele, intră Janga. Iese și Roger, în min.89, și intră Cvek. Min.90: de la margine se arată 5 minute de prelungire a partidei. Final de meci în Gruia!

În celălalt meci al grupei, Slavia Praga și Trabzonspor au terminat la egalitate, scor 1-1, astfel că ierarhia grupei G arată astfel.

  1. Sivasspor 11 pcte
  2. CFR Cluj 10 pcte
  3. Slavia Praga 8 pcte
  4. Ballkani 4 pcte

Misiunea campioanei României în 16-imile competiției va fi una extrem de dificilă, aceasta urmând să întâlnească în drumul spre optimi o echipă clasată pe locul al treilea într-una din grupele Europa League.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut