FOTO | U-BT, înfrângere dramatică în EuroCup. Silvășan: ”Șansele noastre au scăzut destul de mult după acest meci”

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de echipa lituaniană 7Bet-Lietkabelis Panevezys, cu scorul de 77-75 (19-19, 22-20, 23-15, 13-21), marţi seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa A a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

Campioana României a suferit a noua înfrângere în 13 etape şi riscă să rateze calificarea în optimile de finală.

Prima jumătate a meciului a fost echilibrată, după care balticii s-au desprins pe tabelă după un sfert trei foarte bun. ‘U-BT’ a revenit pe finalul partidei, de la 66-76 când mai erau 97 de secunde, la 75-76 când rămăseseră 31 de secunde. Oaspeţii au avut posesia şi au reuşit să mai înscrie dintr-o aruncare liberă, obţinând victoria.

Nemanja Gordic a fost cel mai bun om al gazdelor, cu 17 puncte, 5 recuperări, susţinut de Leonardo Meindl, cu 14 p, 5 rec, 3 pase decisive. O evoluţie notabilă a avut şi Emanuel Căţe, cu 9 puncte şi 9 recuperări.

De la lituanieni s-au evidenţiat Gediminas Orelik, cu 20 p, 3 pd, Kristian Kullamae, cu 13 p, 8 rec, şi Vytenis Lipkevicius, 12 p, 4 rec.

Mihai Silvășan: ”E o înfrângere dureroasă”

”E o înfrângere dureroasă. Cred eu că am jucat și ne-am luptat și cred că am arătat caracter în ceea ce privește lupta, însă din păcate nu am avut o seară bună în ce ceea ce privește procentajele, atât la aruncări de trei puncte cât și la aruncări libere. În astfel de meciuri, orice mică greșeală în apărare se vede și mai tare, iar noi am făcut unele greșeli mentale care ne-au costat.

Din păcate, șansele noastre au scăzut destul de mult după acest meci, însă nu sunt la zero. Atâta timp cât vom avea în continuare șanse, noi o să muncim și o să încercăm să ne luptăm în fiecare meci pentru victorie. Asta trebuie să fie mentalitatea. Trebuie să revenim la antrenamente, să vedem ce am greșit și să încercăm să ne îmbunătățim jocul. Nu e sfârșitul sezonului, urmează meciuri importante, atât în România, și mă refer aici în primul rând la Cupă, dar și în RuroCup meciul de la Brescia. Deci trebuie să ne adunăm și să mergem înainte. Mai sunt obiective de îndeplinit.

E greu să vorbesc despre arbitraj acum. Nu mi s-a părut nici mie că s-a fluierat într-un mod echitabil, însă asta este doar o părere la cald după joc. Voi revedea jocul și voi vedea cțte din greșelile pe care le-am făcut au fost din cauza noastră, și câte au fost din cauza arbitrilor, ceea ce este un lucru pe care nu-l putem controla și nu ține de noi, deci trebuie să trecem peste ele.

Atmosfera a fost una senzațională, speram să-i bucurăm pe fani cu o victorie. Le mulțumim din suflet că au fost alături de noi și ne-au susținut, chiar dacă trecem printr-un sezon destul de complicat și de greu, mă refer aici la cel european. Însă ei sunt prezenți meci de meci și ne încurajează, și le mulțumim din suflet pentru asta”, a spus antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, la conferința de presă de după meci.

În EuroCup, ‘U-BT Cluj’ va juca următorul meci pe 8 februarie, în deplasare, cu Germani Brescia.

Clasament
1. Joventut Badalona 8 victorii – 4 înfrângeri
2. Prometei Slobojanske 8-4
3. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 8-4
4. Umana Reyer Venice 7-5
5. ratiopharm Ulm 7-5
6. Frutti Extra Bursaspor 6-6
7. 7Bet-Lietkabelis Panevezys 6-7
8. Germani Brescia 5-7
9. U-BT Cluj-Napoca 4-9
10. Cedevita Olimpija Ljubljana 2-10

Sandu Mureșan

Galerie foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

u bt lietkabelis 2 u bt lietkabelis 3 u bt lietkabelis 5 u bt lietkabelis 6 u bt lietkabelis 7 u bt lietkabelis 8 u bt lietkabelis
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut