FOTO | U-BT Cluj, înfrângere la ultimul meci din EuroCup în fața suporterilor

U-BT Cluj a a fost întrecută de echipa ucraineană Prometei Slobojanske, cu 96-87 (28-22, 23-24, 21-24, 24-17), miercuri seara, în BTarena, în ultimul său meci jucat pe teren propriu în Grupa A a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

După un debut slab, echipa din Cluj’ a început o cursă de urmărire şi a reuşit la începutul ultimului sfert să conducă pe tabelă, cu 73-72, apoi cu 76-73, 81-78 şi 83-81, dar apoi oaspeţii au reuşit zece puncte consecutive, tranşând soarta partidei.

De la campioana României s-au remarcat Emanuel Căţe, cu 17 puncte, 5 recuperări, Andrija Stipanovic, 14 p, 4 rec, Nemanja Gordic, 12 p, 3 rec, 3 pd, Jalen Jones, 10 p, 6 rec, Stefan Bircevic, 11 p, 3 rec.

Cei mai buni de la Prometei au fost Caleb Agada, cu 21 p, 5 rec, DJ Kennedy, 15 p, 6 rec, 3 pd, Gian Clavell, 12 p, 4 rec, 4 pd, DJ Stephens, 12 p, 7 rec, Denis Lukaşov, 11 p, 3 rec.

U-BT Cluj rămâne pe penultimul loc (9) în grupă, cu 5 victorii şi 12 înfrângeri, și, indiferent de rezultatul ultimei sale partide, în deplasare cu echipa germană ratiopharm Ulm, pe 29 martie, va încheia competiția pe această poziţie. Doar primele opt formaţii din grupă se califică în optimile de finală.

Silvășan: ”Cred că am jucat un baschet bun”

”Îmi pare rău că nu am putut să le oferim fanilor o victorie. Am jucat cu o echipă bună. Din păcate, nu am reușit să stopăm armele lor, și anume recuperările ofensive. Ne-au forțat să pierdem mingi și așa le-am dat multe posesii. Sunt principalii marcatori din EuroCup. Cred că am jucat un baschet bun, am fost în meci până aproape de final, însă unele decizii ne-au făcut să cedăm partida. Le mulțumesc din suflet fanilor că au venit în număr mare la sală. Ne-au susținut la fiecare joc din EuroCup, au fost și în deplasări. Jos pălăria pentru felul cum sunt alături de noi. Sper să fie în continuare lângă noi și să câștigăm împreună titlul. Consider că băieții au evoluat și pentru mândria lor, ca sportivi. Au întâlnit echipa de pe primul loc, deci nu cred că vreunul dintre ei își permite să dea 50%. Sunt profesioniști și trebuie să își facă treaba indiferent de situație. Cu siguranță a fost presiune pe Karel Guzman și va fi în continuare. Asta este situația, dar noi vom fi alături de el și îl vom ajuta să treacă peste perioada mai grea”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj, la finalul partidei.

”În majoritatea meciurilor din EuroCup am avut momente bune, dar nu am putut să închidem partidele și să câștigăm. Așa s-a întâmplat și în această seară. Probabil că trebuie să fim mai deștepți pe viitor, să profităm de oportunitățile care apar în timpul jocului. Am demonstrat că putem oferi un baschet bun, dar din nou am comis greșeli. Cred că putem fi mândri de clubul și de fanii noștri. Avem suporteri senzaționali, care ne-au împins de la spate. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul, așa că trebuie să muncim în continuare, să devenim mai buni. Cum am spus, sezonul din EuroCup a fost dificil. Cred că actuala stagiune reprezintă un pas înainte pentru club”, a declarat, la final, și jucătorul Andrija Stipanović.

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut