FOTO | Nori negri peste Cluj Arena. U Cluj pierde și meciul cu Sepsi, și se afundă în subsolul clasamentului

”Șepcile roșii” au revenit, luni, pe Cluj Arena, după exilul la Mediaș, pentru prima partidă susținută în fața suporterilor de la  revenirea pe prima scenă fotbalistică a țării. Adversarul, Sepsi Sfîntu Gheorghe, unul incomod și arțăgos, venit la Cluj decis să cucerească măcar unul din cele trei puncte puse în joc. U Cluj s-a întors acasă într-un moment în care nu stă deloc bine în clasamentul Superligii, iar zvonurile despre demiterea lui Erik Lincar sunt tot mai numeroase.

U Cluj a început partida cu următorul 11: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pârvulescu – Bic, Romario, I. Filip – Chipciu, Bălan, Ely Fernandes.

Filip, în min.10, are prima ocazie de gol a meciului, dar șutul său puternic trimis de la 30 de metri trece peste poarta lui Niczuly. În min.13, Ispas, de la Sepsi, are o intervenție de ultim moment în fața lui Ely Fernandes, care se pregătea să reia spre poartă balonul centrat de Bic. U Cluj forțează în atac, iar Bălan, min.20, trimite de puțin pe lângă poartă din mijlocul careului. Arbitrul Sebastian Colțescu oprește partida, în min.26, din cauza unor bannere și scandări xenofobe ale galeriei Universității la adresa Ungariei. După o scurtă discuție cu căpitanii celor două echipe, arbitrul întâlnirii trimite ambele echipe la vestiare pentru zece minute! În timp ce jucătorii părăsesc gazonul, galeria lui U Cluj cântă imnul ”Deșteaptă-te române”. Jocul a fost reluat în cele din urmă. La următoarea întrerupere de acest gen, arbitrul partidei ar putea decide suspendarea acesteia, iar U Cluj ar putea pierde cu 0-3! O nouă ocazie de gol a Universității, în min.34: Filip reia cu capul pe lângă poartă, după cornerul executat de Pîrvulescu.

Chipciu, în min.38, are și el șansa să deschidă scorul pe Cluj Arena, dar lovitura sa de cap trimite mingea peste poarta lui Niczuly. Prima ocazie a echipei lui Cristiano Bergodi vine în min.40, când Aganovic pătrunde în forță spre poartă, dar șutul său este reținut cu siguranță de Gorcea. A fost și primul șut pe poartă din această repriză. A patra ocazie de gol a clujenilor vine în minutul trei al prelungirilor, când Bălan trimite cu capul puțin pe lângă poartă. Pauză pe Cluj Arena.

La pauză, Erik Lincar face prima schimbare în formația sa: a ieșit Ely Fernandes, și a intrat Boiciuc. Sepsi deschide scorul în min.52, după o fază creată de Aganovic și Rondon, care au făcut șah-mat apărarea clujeană, ultimul reușind să introducă balonul în plasă pe lângă portarul Gorcea! 0-1! Mitrea, în min.61, putea să facă 2-0 pentru oaspeți, dar Gorcea a respins cu piciorul lovitura de cap a acestuia! Dublă schimbare la U Cluj, în min.63: ies de pe teren Bic și Pîrvulescu, înlocuiți de Remacle și Briceag. Filip reia spre poartă după un corner, dar balonul este reținut de Niczuly, min.65. Ocazie uriașă de gol pentru Boiciuc, în min.74, dar Niczuly a intervenit excelent și a evitat un gol ca și făcut! Ultimele două modificări efectuate de Erik Lincar, în min.77: Filip și Chipciu sunt înlocuiți de Hlistei și Haită. Sepsi nu renunță la atac, și, în min.83, Achhahbar trimite din cădere la o palmă de stâlpul din dreapta al porții clujene. Sepsi putea încheia meciul în min.88, dar Dimitrov a șutat în bara porții lui Gorcea! Oaspeții rămân în ”10”, după eliminarea lui Păun în primul minut al prelungirilor. Bălan putea aduce golul izbăvitor pentru U în min.83, dar acesta a șutat peste poartă din mijlocul careului. Final de meci pe Cluj Arena peste care s-au lăsat, și la propriu și la figurat, nori grei.

U Cluj a rămas, astfel, fără victorie în Superligă după șase etape, și ocupă penultimul loc în clasament, cu doar două puncte, în timp ce Sepsi este una din cele patru echipe din campionat cu cifra ”0” în dreptul înfrângerilor.

Etapa următoare, U Cluj va juca, vineri 26 august, în deplasare cu FC Voluntari.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut