FOTO | Naționala ”mică” a României egala Olandei, pe Cluj Arena

După partida cu Spania de vineri, pierdută cu 1-4, naționala U21 a României a disputat, marți, al doilea meci de pregătire pe Cluj Arena, în perspectiva turneului final al Campionatului European de anul viitor găzduit de România și Georgia. După un joc echilibrat, scorul a fost 0-0, dar tricolorii au ratat o ocazie uriașă de gol pe finalul meciului, prin Markovic, după o fază creată de Octavian Popescu.

Echipele de start:

România: Hindrich – Coubiș, Racovițan, Drăgușin – Corbu, Screciu, Pop, Țicu – Miculescu, L. Munteanu, Ișfan

Olanda: Kjell – Jeremie, Lutsharel, ven Micky, Mitchel – Sepp, Quinten – Elayis, Jurgen, Simons Xavi – Joshua

Partida a început cu o ocazie uriașă pentru naționala Olandei, în min.3. Joshua a trimis puternic cu capul spre poartă, dar Drăgușin a respins de pe linia porții! În min.9, tricolorii au și eu o bună oportunitate de gol, prin Screciu, care a profitat de o greșeală uriașă a lui ven Micky, dar mijlocașul a trimis pe lângă poartă din poziție ideală. Oaspeții se află la conducerea partidei, dar experimentații jucători olandezi nu pun în mare pericol poarta apărată de jucătorul CFR-ului, Otto Hindrich. În min.38, consemnăm a doua ocazie a României: Pop șutează puternic din afara careului, dar mingea trece la câțiva centimetri de bara porții olandeze. Simons, de la olandezi, șutează din interiorul careului, min.40, dar mingea ocolește poarta lui Hindrich. Final de repriză pe Cluj Arena.

Emil Săndoi face prima schimbare încă de la pauză: intră Birligea în locul lui Louis Munteanu. Prim sfert de oră echilibrat în repriza a doua, nicio ocazie importantă la porțile celor două echipe. A doua modificare în selecționata României, în min.63: iese Miculescu, intră Tavi Popescu. Atacantul FCSB-ului are o oportunitate uriașă de gol, în min.66, după o cursă de câțiva zeci de metri, dar șutul său este prea slab pentru a-l învinge pe Kjell. 79 ies Isfan și Screciu, intră Markovic și Dican. În min.81, jucătorii lui Săndoi solicită un penalty după o intervenție cu mâna a unui apărător olandez, dar arbitrul lasă jocul să continue. Min 86: ocazie uriașă pentru România! Popescu pătrunde frumos pe partea stângă, pasează pentru Markovic, care ratează singur cu portarul! Final de meci!

România este calificată direct la Campionatul European pe care-l va găzdui în vara anului viitor, alături de Georgia. Meciurile turneului final din România se vor juca pe stadioane din București și Cluj-Napoca, respectiv Cluj Arena și Dr.Constantin Rădulescu.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut