FOTO | FCSB, triumfătoare pe final de meci în congelatorul din Gruia!

CFR Cluj a pierdut cu FCSB, scor 0-1, într-o partidă disputată duminică seara în Gruia, una disputată pe un frig pătrunzător. Oaspeții au dominat prima repriză a meciului când i-au obligat pe cei de la CFR să se apere mai mult. Cu toate acestea, primele 45 de minute au fost pline de ocazii mari de gol de ambele părți. Lucrurile s-au mai schimbat după pauză, CFR a fost mult mai activă în terenul roș-albaștrilor, iar numărul ocaziilor mari de gol a fost semnificativ mai mic. Când toată lumea se gândea la un rezultat de egalitate echitabil, FCSB a dat lovitura în min.88, prin Malcolm Edjouma, care l-a învins pe italianul Scuffet cu o execuție simplă din fața porții!

Dan Petrescu a trimis în teren un prim 11 din care au lipsit Deac și Yeboah, doar rezerve duminică seara.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Petrila, Janga, Krasniqi

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru – Cordea, Compagno, Oct.Popescu

Nocturna stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia a cedat chiar înainte de startul partidei. Lucrurile au revenit la normal, iar partida a început cu aproape zece minute întârziere. Sunt minus 7 grade la Cluj-Napoca la ora meciului. Compagno vede cartonașul galben încă din min.2, după o talpă aplicată lui Muhar. Arbitrul Sebastian Colțescu arată ”galben” și pentru Cvek un minut mai târziu! Cordea trimite mingea în poarta lui Scuffet, în min.5, dar se fluieră fault comis asupra lui Burcă! Scuffet intervine la picioarele lui Edjouma și oprește o bună ocazie de dol pentru FCSB, în min.7. Prima ocazie de gol a CFR-ului vine în minutul13: șut bombă expediat de Krasniqi de la 25 de metri, blocat însă de Târnovanu după o paradă de senzație! Ocazie monumentală ratată de FCSB prin Cordea, în min.15: șutul acestuia din careul mic a fost respins excelent de pe linia porții de Scuffet! Popescu trage peste poartă de la distanță, în min.19. Edjouma reia cu capul din mijlocul careului, în min.20, dar portarul feroviarilor prinde cu siguranță. FCSB este echipa care face legea până acum în Gruia. Ocazie și pentru CFR, în min,24, la șutul bun al lui Cvek, deviat în corner de unul dintre fundașii oaspeților. Krasniqi șutează și el puternic la poartă din colțul careului, în min.30, dar Târnovanu a respins de la rădăcina barei! Ocazie mare și pentru FCSB, în min.31: șut expediat de Șut din 18 metri, dar Scuffet respinge din nou! Min.37: Cordea trimite peste poarta gazdelor. Krasniqi vede și el cartonașul galben, min.38. Yuri trimite cu capul peste poartă, min.44, după o lovitură liberă executată de Petrila. Pauză în Gruia, după o primă repriză spectaculoasă.

Prima schimbare la CFR, chiar în startul reprizei secunde: Deac, în locul lui Cvek. Prima ocazie a reprizei vine în min.50, la șutul de la distanță al lui Petrila, reținut bine de portarul oaspeților. Replica FCSB-ului vine la faza imediat următoare, când Scuffet respinge peste transversală mingea șutată de Popescu. Dan Petrescu face o dublă schimbare în min.61: ies Petrila și Janga, intră Bîrligea și Yeboah. Cartonaș galben și pentru nou intratul Miculescu, în min.69. Ocazie uriașă pentru CFR, în min.70: Deac îl lansează în careu pe Yeboah care reia spre poartă, însă Târnovanu se opune golului cu un reflex excelent! O nouă ocazie mare pentru echipa din Gruia, în min.81,cu aceiași actori și același scenariu: Yeboah și Târnovanu. Manea vede și el cartonașul galben la faza imediat următoare. GOL FCSB! Edjouma trimite pe lângă Scuffet în plasă, în min.88, după o fază lucrată excelent de Octavian Popescu! 0-1! Final de meci în Gruia, unul terminat pe o temperatură de minus 13 grade!

În urma acestui rezultat, CFR Cluj rămâne lider în SuperLigă, cu 50 de puncte, cu două mai multe decât Farul Constanța, care va juca luni, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova, echipă care va primi, etapa viitoare, vizita campioanei României.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

cfr fcsb 1 cfr fcsb 2 cfr fcsb 3 cfr fcsb 5 cfr fcsb 6
<
>

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut