FOTO | CFR Cluj, victorie clară cu FC U Craiova, în Gruia

CFR Cluj a câștigat fără prea multe emoții împotriva celor de la FC U Craiova, scor 3-1, luni seara pe stadionul din Gruia, într-un meci care a încheiat etapa a 17-a a Superligii. Partida a fost controlată destul de autoritar de echipa lui Dan Petrescu, care a reușit să înscrie prin Janga și Manea, în prima repriză, și Yeboah în partea a doua meciului. A fost partida cu numărul 300 pentru Dan Petrescu în primul eșalon fotbalistic al României, ca antrenor!

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Deac – Yeboah, Janga, Petrila

FCU Craiova: R. Popa – Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Bauza, Van Durmen – Chițu

Yeboah are prima ocazie a meciului în min.3, dar acesta șutează slab din mijlocul careului iar mingea s-a dus peste poartă. GOOOOOOOL CFR! Janga reia spectaculos în poartă, în min.16, după o centrare perfectă trimisă de Yeboah de pe partea dreaptă! 1-0!

Ocazie uriașă de gol pentru feroviari, în min.20: Yeboah trimite în bară, după o deschidere în adâncime a lui Petrila! O nouă reluare spectaculoasă spre poartă a lui Janga, cu capul, din cornerul executat de Deac, în min.26, dar mingea trece la o palmă de poarta porții craiovene. Bară pentru U Craiova, în min.29, după reluarea lui Chițu din marginea careului! GOOOOOOL CFR! Manea majorează avantajul feroviarilor, în min.33, după un șut pe colțul scurt, sub bara transversală! A fost un assist venit din partea lui Deac. 2-0! Muhar trimite o torpilă de la mare distanță, în min.42, dar mingea lovește transversala porții lui Popa! A patra minge trimisă în bară în prima repriză, în min.42: Bauza șut puternic de la 20 de metri, Scuffet era bătut, dar balonul lovește iar vara și iese în afara terenului! Pauză în Gruia, după o repriză extrem de spectaculoasă.

Dan Petrescu face prima modificare în echipa sa chiar de la debutul reprizei secunde: intră Cvek, în locul lui Janga. Combinație excelentă între Petrila și Yeboah, în min.51, încheiată cu reluarea pe lângă poartă a jucătorului ghanez. Baeten ratează o bună ocazie de gol, în min.56, dar Scuffet respinge excelent cu piciorul în afara cadrului porții! Petrila îl deschide excelent în careu ăe Cvek, în min.58, dar șutul acestuia este respins de Popa. GOL Craiova! Centrare perfectă a lui Bahassa în marginea careului mic, în min.61, și Ganea deviază simplu în poarta lui Scuffet! 2-1! GOOOOOOL CFR! Deac îi retrimite în careu lui Yeboah, în min.67, iar atacantul CFR-ului trimite cu un șut plasat în plasa porții lui Popa! 3-1!

Iese Deac, în min.69, intră Roger. O nouă schimbare la CFR, în min.76: iese Petrila, intră Bîrligea. Manea șutează puternic din colțul careului, în min.80, dar Popa scoate de sub transversală! Min.86: reluare puternică cu capul a lui Burcă, dar Popa reține pe linia porții. Ultimele schimbări la CFR, în min.87: ies de pe teren Yeboah și Boateng, intră Malele și Hoban.

În urma acestei victorii, CFR revine pe locul trei în clasamentul SuperLigii, cu 31 de puncte, înaintea Craiovei, dar în urma Farului, 40 de puncte, și Rapid, 32 de puncte, dar feroviarii au două partide mai puțin disputate. Etapa următoare, echipa campioană va evolua în deplasare, cu CS Mioveni, echipă care ocupă ultima poziție în clasament, cu doar 8 puncte.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut