FOTO | CFR Cluj străpunge autobaza Petrolului în prelungiri și obține a patra victorie consecutivă în Superligă!

CFR Cluj a avut de tras mult în confruntarea cu autobaza Petrolului de la Mediaș, disputată pe o ploaie sâcâietoare. Golul izbăvitor al echipei din Gruia a venit în primul minut al prelungirilor, prin reușita lui Manea, care a reluat cu capul din colțul careului mic în plasa porții adverse! A fost cea de-a patra victorie consecutivă în campionat pentru CFR, care a reușit și performanța de a nu primi gol în toate aceste meciuri.

Echipele de start:

CFR: Scuffet – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Boateng, Muhar, Deac – Yeboah, Malele, Birligea

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Mathaus – Pashov, Dumitriu, Seto, Tavares, Țicu – Irobiso, Grozav

Meciul de la Mediaș a început pe o ploaie torențială. Posesie 65-35 pentru CFR în primele 20 de minute, dar lipsesc ocaziile la poartă. Primul șut pe poartă vine abia în min.30, prin Țicu, dar portarul CFR-ului reține cu siguranță. S-a oprit și ploaia la Mediaș. Petrolul se apără supranumeric și reușește să țină pe campioana României departe de poarta lui Vâlceanu. În min.42, același Țicu lovește mingea cu brațul în suprafața de pedeapsă, dar nici arbitrul, și nici VAR nu intervin, iar jocul continuă. În ultimul minut al reprizei, CFR are prima ocazie la poarta ploieștenilor, dar balonul trimis cu capul de Malele se scurge pe lângă poartă. Pauză la Mediaș.

Posesie de aproape 70 la sută pentru CFR, dar jucătorii clujeni nu reușesc nicio fază periculoasă la poarta oaspeților, care se apără cu 7-8 jucători. A revenit din nou ploaia! Triplă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.60: intră Petrila, Buș și Manea și ies de pe teren Yeboah, Deac și Brown! Camora șutează de la semidistanță, în min.64, dar mingea trece la trei metri de poarta lui Vâlceanu. Min.74, o nouă schimbare la CFR: iese Birligea, intră Roger. Jucătorul CFR-ului șutează la poartă, în min.76, dar Vâlceanu reține. Boateng ratează o bună oportunitate de a înscrie, dar șutul său se duce peste poartă, în min.78. Autobaza Petrolului rezistă!

Intră și Mistrati, în min.83, în locul lui Malele. Kolinger trimite cu capul pe lângă bară, în min.85, după un corner executat de Roger. Se arată 4 minute suplimentare de joc. GOOOOOL CFR! Manea trimite balonul în poartă cu capul, în min.90+1, după un corner executat de același Roger! 1-0! Petrila șutează în bară în minutul 3 al prelungirilor! Final de meci!

Prin această victorie, CFR face 21 de puncte în clasament și se apropie de Farul și Rapid, echipele din fruntea Superligii.

Următorul meci al CFR-ului în campionat va fi pe 10 octombrie la Arad, cu UTA, dar până atunci campioana României va juca, la mijlocul săptămânii viitoare la Praga, cu Slavia, în Conference League.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut