FOTO | CFR Cluj a trecut fără emoții de campioana Andorrei, și e ca și calificată în turul III din Conference League

CFR Cluj a învățat din experiența nefericită avută cu Pyunik Erevan și a câștigat fără emoții disputa cu Inter Escaldes, campioana Andorrei, în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League. Echipa din Gruia a deschis, ca de obicei, scorul repede, și n-a mai făcut greșeala de a juca la menținerea rezultatului, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj. Scorul partidei putea fi mult mai mare, portarul oaspeților opunându-se la înscrierea a încă cel puțin 4-5 goluri de către echipa lui Dan Petrescu.

CFR a început partida cu: Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Cvek – Jefte, Debeljuh, Păun

Min.5: lovitură de la 11 m pentru CFR, după un henț comis de românul Feher, după un șut expediat de Păun. Jefte transformă impecabil penalty-ul, min.6! 1-0! Este prima reușită a jucătorului spaniol în tricoul CFR-ului.

Păun vede cartonașul galben în min.11, după un fault tare la mijlocul terenului. Același Păun trage puternic de la distanță, min.13, dar portarul Munoz reține. Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.15: Păun recuperează mingea în marginea careului de 16 m, dar șutul său este respins extraordinar în corner de portarul echipei din Andorra! Boateng trimite cu capul după un corner, dar mingea trece la o palmă de poarta oaspeților. Min.27, o nouă ocazie uriașă de gol pentru campioana României: Debeljuh trimite din alergare cu capul, dar Munoz se opune extraordinar nou!

Combinație de efect între Jefte și Debeljuh, min.38, iar croatul îndeplinește o simplă formalitate, trimițând mingea în poartă din marginea careului de 6 metri! 2-0! Prima ocazie de gol a oaspeților vine în min.44, la pătrunderea lui Cabrera, care a reluat spre poartă de lângă Kolinger, dar Bălgrădean a respins în lateral. În minutul de prelungiri, același Cabrera șutează din 16 m, dar Bălgrădean reține cu siguranță. Pauză în Gruia: 2-0 pentru CFR care a dominat copios prima parte a meciului.

Prima schimbare la CFR, la pauză: intră Petrila în locul lui Păun. Atacantul CFR-ului are și prima ocazie a reprizei secunde, în min.48, dar șutul său se duce pe lângă bara din dreapta a porții lui Munoz! Min.50, o mică încăierare pe marginea terenului, Boateng și Soldevila se aleg cu câte un cartonaș galben. Reluare spectaculoasă cu capul a lui Debeljuh, în min.55, dar portarul reține pe linia porții. CFR pune o presiune extraordinară pe modesta echipă din Andorra și Debeljuh, ratează două alte ocazii uriașe de gol, în minutele 57 și 58. Portarul oaspeților a scos cel puțin 4-5 goluri în prima oră de joc! Bălgrădean respinge în corner, în min.64, la șutul din unghi trimis de unul dintre atacanții oaspeților. Min.68: intră Mistrati, iese Jefte. Iese și Kolinger, intră Yuri, min.77. Șut frumos de la distanță trimis de Boateng, min.80, Munoz respinge însă din nou. Min.83: Petrila driblează dezinvolt în careul oaspeților, centrează în fața careului, și Feher reia în propria poartă! 3-0! Dublă schimbare la CFR, min.88: intră Yeboah și Muhar, părăsesc terenul Debeljuh și Boateng. Yeboah putea face 4-0 în minutul trei al prelungirilor, însă reluarea sa a trecut mult pe lângă poartă!

Scor final 3-0 pentru CFR, iar returul partidei se va desfășura miercurea viitoare în Andorra, de la ora 18:00. Cu calificarea în buzunar, CFR Cluj va juca în turul III preliminar al Conference League împotriva echipei Shakhtyor Soligorsk, din Belarus.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut