FOTO | CFR câștigă cu emoții uriașe în fața Rapidului, după penalty decis de VAR și ratat în ultimul minut!

CFR Cluj a câștigat cu mari emoții duelul cu Rapid București de sâmbătă seara, portarul Bălgrădean salvându-și echipa la ultima fază a meciului prin apărarea unei lovituri de la 11 m dictată de VAR în minutul trei al prelungirilor!

Dan Petrescu a trimis în teren doar trei dintre jucătorii care au început partida de miercuri cu Pyunik Erevan: Bălgrădean, Camora și Deac. O surpriză a fost reapariția lui Kolinger în centrul apărării, jucător dat drept accidentat de Petrescu înaintea meciului.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – C. Deac, Muhar, Bordeianu, Petrila – Jefte, Dugandzic

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, D. Grigore, P. Iacob, J. Morais – Crepulja, Al. Albu – Pănoiu, Ciobanu, V. Costache – Vojtus

Prima ocazie de gol aparține celor de la Rapid, în min.3: Crepulja trimite violent pe lângă poartă, după un corner. CFR dă replica în min.10, când șutul lui Deac din marginea careului mic este deviat, iar mingea ajunge în brațele portarului Moldovan! O nouă uriașă ocazie de gol peste alte șase minute: același Deac șutează din unghi, Moldovan respinge până la Petrila, însă reluarea acestuia este respinsă din nou de portar! 1-0 pentru CFR, în min.17: Yuri reia nestingherit în plasă din careul mic!

CFR forțează, iar în min.25 Petrila trece pe lângă golul de 2-0, după o nouă intervenție minunată a lui Moldovan. Min.38: rapidiștii se accidentează pe bandă rulantă. Adrian Mutu face deja a treia schimbare! Au ieșit de pe teren Moise, min.38, Iordache, min.31, și Vojtus, min.8! Prima repriză se încheie cu o ocazie bună de gol pentru Rapid, min.45+1: Ioniță trimite puternic spre poarta lui Bălgrădean, însă portarul CFR-ului respinge în lateral!

Prima schimbare la CFR, în min.63: ieste Jefte, intră Yeboah. Prima ocazie a reprizei aparține CFR-ului, în min.65: șut puternic trimis de Deac de la 18 m, Moldovan se întinde și respinge de sub transversală. Yuri ratează ocazia de a face ”dubla”, în min.69, cu o lovitură de cap, balonul a trecut la o palmă de bara porții rapidiste! O nouă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.73: iese Dugandzic, intră Debeljuh. Ies Deac și Muhar, min.88, intră Păun și Hoban.

Final incredibil de partidă din nou în Gruia!!! VAR-ul intervine, iar arbitrul Colțescu indică lovitură de la 11m pentru Rapid, în min.3 al prelungirilor, după un henț comis de Hoban! Execută Albu, dar Bălgrădean reușește să respingă în lateral!!! CFR-ului i-a trecut din nou glonțul pe la ureche, iar scenariul negru pentru Dan Petrescu era să se repete din nou!

Pentru CFR urmează meciul din Gruia de joia viitoare împotriva campioanei Andorrei, în turul doi preliminar din Conference League.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut