FOTO | CFR a pierdut cu Sivasspor, după un joc modest. Lui Dan Petrescu i s-a cerut, din nou, demisia!

CFR Cluj a pierdut, joi seara, meciul cu Sivasspor, disputat în Gruia, și a rămas cu un singur punct în Grupa G din Conference League. Campioana României a dezamăgit din nou, de această dată în fața unei formații ce nu mai câștigase în ultimele zece partide, și care a venit la Cluj fără 6-7 jucători importanți, dar și fără echipamentul de joc. Victoria oaspeților a fost decisă în urma unui penalty transformat în prima repriză, una în care campioana României are tot dreptul să fie frustrată de felul în care arbitrul olandez a judecat mai multe faze controversate, toate în defavoarea jucătorilor lui Dan Petrescu. Și vorbim de un gol, dar și de cel puțin două lovituri de la 11 m neacordate de ”centralul” meciului. Dacă în prima repriză jocul CFR-ului a fost, cu indulgență, unul destul de bun, în a doua parte feroviarii au arătat ca o echipă debusolată, cu o evoluție lamentabilă. Dovadă a fost și faptul că, la final, tribunele din Gruia au cerut, din nou, demisia lui Dan Petrescu.

Partida din Gruia a început cu Janga titular și cu doar cinci jucători pe banca de rezerve pentru Sivasspor, dintre care doi au fost portari!

Echipele de start:

CFR: Scuffet –  Manea, Yuri, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Muhar – Yeboah, Janga, Petrila

Sivasspor: Vural – Paluli, Goutas, Appindangoye, Ciftci – Ulvestad, Charisis – Musa, Sabia, Gradel – Angielski

O fază controversată, în min.6, în urma căreia CFR putea primi o lovitură de la 11 m, după ce mingea a căzut pe mâna lui Ciftci, dar arbitrul olandez a considerat că a fost un henț involuntar și a lăsat meciul să continue. Muhar șutează mult pe lângă poartă din poziție ideală, de la 16 m, în min.9. CFR controlează jocul și Janga are o bună ocazie de a marca, în min.15, după o acțiune a lui Yeboah pe dreapta, dar șutul său este blocat și mingea iese în corner. Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.26: Yeboah reia cu capul, mingea lovește rădăcina barei, apoi ajunge pe capul lui Muhar care o trimite spre poartă, balonul intră în poartă și mai apoi este respins cu mâna de un fundaș al gazdelor! Feroviarii au cerut măcar penalty, dar arbitrul olandez a lăsat jocul să continue! Nici gol, nici penalty pentru CFR!

În loc de 1-0 pentru CFR, este gol pentru Sivasspor, în min.28, în urma unui penalty transformat de Gradel! Deac a faultat în careu! 0-1! Feroviarii cer din nou penalty, în min.35, după ce șutul lui Yeboah a fost respins cu mâna din careul de 16 m. Nici de data asta nu se acordă penalty! O nouă fază controversată, în min.40, Angielski cade de lângă Burcă în careu, dar arbitrul îi iartă pe ceferiști de acordarea unei noi lovituri de la 11 m! Este pauză în Gruia. O bară, o ocazie uriașă de gol și cel puțin două penalty-uri refuzate în contul CFR-ului în primele 45 de minute!

Repriza a doua începe cu o ocazie bună de gol a lui Angielski, dar reluarea sa din careul mic, min.50, este deviată în corner de Yuri. Acesta reia cu capul spre poartă, dar Vural reține cu siguranță. Dan Petrescu face primele schimbări în echipa sa, în min.56: ies de pe teren Petrila și Deac, intră Bordeianu și Păun. Manea șutează puternic, în min.63, dar Vural se întinde și respinge în corner. CFR se joacă cu ocaziile! Janga, în min.56, reia dintr-o bucată la o palmă de bară mingea trimisă de Păun. Intră și Malele, în min.68, în locul lui Janga. Charisis șutează din marginea careului, dar Scuffet reține fără probleme, în min.74.

Dan Petrescu aruncă în teren tot ce are mai ofensiv, și-l introduce în teren și pe Sergiu Buș, în locul lui Boateng, în min78. Intră și Braun, în locul lui Manea. Malele se desprinde de marcaj, dar se dezechilibrează și șutează pe lângă poartă, în min.79. Angielski putea încheia meciul, în min.81, dar șutul său a trecut la câțiva centimetri de bara lui Scuffet!. Păun trimite o ”bombă”, în min.88, dar portarul respinge de sub bară! Feroviarii atacă, dar nu se apropie deloc periculos de poarta oaspeților. Meciul va fi prelungit șase minute. Nimic notabil în prelungiri, și partida se încheie cu victoria celor de la Sivasspor. Fanii CFR-ului cer demisia antrenorului Dan Petrescu.

În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a învins cu 3-2 Ballkani. În urma acestor rezultate, clasamentul grupei G arată astfel:

  1. Slavia Praga 4 puncte
  2. Sivasspor 4 puncte
  3. CFR Cluj 1 punct
  4. Ballkani 1 punct

Pentru CFR Cluj urmează ”dubla” cu Slavia Praga.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut