FOTO | Atât s-a putut! CFR Cluj eliminată din Europa, după remiza spectaculoasă din Gruia cu Lazio

Sezonul european al campioanei României a luat sfârșit joi seara, după ce echipa feroviară a fost eliminată de Lazio Roma din 16-imile Conference League, după 0-0 pe stadionul din Gruia. CFR Cluj a evoluat mult mai bine decât în partida de acum o săptămână de la Roma, 1-0 pentru Lazio, iar Krasniqi a ratat o ocazie monumentală de gol în prima repriză, când atacantul kosovar nu l-a putut învinge pe portarul italienilor din mijlocul careului. S-a încheiat 0-0, iar CFR își concentrează de acum toate eforturile spre SuperLiga și Cupa României.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Kolinger, Burcă, Camora – Deac, Cvek, Muhar, Krasniqi – Malele, Janga

Lazio: Maximiano – Lazzari, Gila, Casale, Hysaj – Luis Alberto, Vecino, Basic – Romero, Immobile, Felipe Anderson

Atmosferă de meci mare pe stadionul din Gruia, cu 16.000 de spectatori în tribune, unde se află și 500 de fani ai echipei romane. Burcă are prima mare ocazie a partidei, în min.11, dar lovitura sa de cap trece de puțin pe lângă poarta italienilor. Cartonaș galben pentru Cassale în min14, după un fault dur comis asupra lui Janga. Lazio are și ea prima ocazie de gol, în min.17, după reluarea cu capul a lui Luis Alberto. Scuffet a fost însă pe fază și a respins spectaculos în corner.

CFR este echipa care atacă mai mult, joacă mult mai bine decât în partida de la Roma, dar cei de la Lazio sunt extrem de periculoși pe contraatac. Ocazie monumentală pentru Krasniqi, în min.20, care a șutat pe lângă poartă dintr-o poziție ideală de gol, singur cu portarul Maximiano! Basic trimite și el pe lângă poarta clujeană, după un luft al lui Ciro Immobile, în min28. Muhar șutează din afara careului, dar balonul a fost deviat în corner, în min.31. Lovitura de colț executată de Deac este reluată pe lângă poartă de Muhar, care vede și el ”galben”, în min.36, după un fault tare la Lazzari. Ciro Immobile primește cartonaș galben, în min.37, după ce a simulat un fault în suprafața de pedeapsă. Pauză în Gruia, după o primă repriză în care campioana României n-a evoluat deloc rău în fața puternicei sale adversare.

Nicio schimbare la pauză în cele două echipe. Krasniqi are din nou șansa golului, în min.53, dar șuturile sale sunt blocate de defensiva italiană. Deac a primit și el cartonaș galben, în min.55. Burcă se opune șutului lui Immobile, în min.56.. ”Galben” și pentru Cvek, min.59. Lazio are o ușurință uimitoare de a ajunge în situații periculoase în fața porții clujene. Malele respinge de pe linia porții, după o lovitură de colț executată de Luis Alberto, în min.61! Scuffet și Manea intervin miraculos la șuturile consecutive ale italienilor, în min.64, mingea ajunge în cele din urmă la Vecino care șutează pe lângă poartă! Imensă ocazie de gol pentru Lazio!

Prima schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.70: intră Bîrligea, în locul lui Malele. Muhar părăsește terenul eliminat din joc, după al doilea cartonaș galben încasat, în min.77, după un fault comis asupra lui Immobile! Min.78: iese Deac, intră Hoban. Yeboah, Braun și Petrila sunt introduși pe teren în min.84, pleacă la cabine Janga, Krasniqi și Manea. Ocazie mare de gol pentru CFR, în min.88: Yeboah trimite pe lângă poartă din mijlocul careului, după o centrare excelentă a lui Braun! Min.90: se vor mai juca 5 minute. Basic trimite aproape de vinclu, în minutul 90+3, după un șut de la mare distanță. Final de meci, iar CFR este eliminată din competiție, după un parcurs în care și-a atins, totuși, obiectivul inițial, calificarea în primăvara europeană.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut