Fotbal | Final bun de sezon pentru Unirea Dej

Sîmbătă,7 mai 2022,  fost o adevărată sărbătoare la partida  FC Unirea Dej-Gloria Buzău, în care s-au întîlnit ocupantele locurilor 2 şi 1 în grupa B a playout-ul ligii a II-a. La debutul meciului, în tribune a fost o atmosferă  caracteristică  marilor confruntări europene, cu confeti şi fumigene în culorile clubului (adică alb-albastru) , iar galeria „Brigada Someşană” a cântat de-a lungul întregii partide. La sfârşit, publicul a ovaționat îndelung favoriții după victoria categorică, 3-0 (2-0) împotriva unei grupări cu experienţă  din eşalonul secund al fotbalului nostru.

Fotbaliştii antrenaţi de Dragoş Militaru au încheiat sezonul de Liga 2 în stilul marilor echipe, bucurându-se împreună  cu fanii galeriei, care au umplut tribuna a II-a a municipalului de pe malul Someşului. A fost o întîlnire dominată clar de gazde, care au prestat una din cele  mai bune jocuri ale actualei ediţii de campionat.

Dejenii au deschis scorul în minutul 26, printr-un „eurogol ”semnat” de Angelo Cocian: șut cu dreptul de la aproximativ 25 de metri, lateral stânga, în vinclul porții lui  Cristian Avram. Tot el a mărit avantajul formației sale în minutul 40. Vlad Bogdan a bătut repede un aut de pe partea dreaptă,  Alex Militaru a accelerat spre careul advers, l-a găsit pe Alex Pop, iar acesta din urmă a pasat în gura porții pentru  Angelo Cocian, care a îndeplinit o simplă formalitate.

După pauză, oaspeții au început în forță, dar mijlocul echipei Unirea a rezistat cu brio atacurilor declanşate de elevii tehnicianului Cristian Pustai, declanșând însă contraatacuri periculoase spre careul advers, în minutele 57,58 şi 77.

Tabela de marcaj s-a modificat pentru ultima oară în minutul 83. Alex Pop a scăpat singur cu goalkeeper-ul advers și a trimis în plasă, din doi metri. S-a încheiat 3-0 pentru FC Unirea Dej, care încheie Grupa B a Play-out-ului pe locul 2 (la un singur punct în spatele Buzăului).

Iată formaţia aliniată de FC Unirea Dej: Răilean – Roş, Burdeţ, D.Pop, Gîţ – Kereki, Al. Militaru, Ad. Pop, Cocian – Bogdan, Alex Pop. În repriza a doua au mai  intrat pe teren: Peter, Chira, I. Rus, Manole. Am consemnat și debutul în Liga a II-a a portarului de rezervă, Raul Papp, care l-a înlocuit în ultimele minute pe titularul Răilean.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut