Fotbal / Arieșul Turda s-a impus în derby-ul local cu Sănătatea Cluj

Campionatul Ligii a 3-a a programat vineri o parte din meciurile etapei a 13-a. În Seria a 9-a, la Jucu de Mijloc, s-au înfruntat, pe o vreme rece, Sănătatea Cluj (penultima clasată) și Arieșul Turda, într-un veritabil derby local. Partida a început de la 1-0 pentru oaspeți, care au marcat în chiar primul minut. Sănătatea, avându-i în echipă pe George Florescu (antrenor-jucător), Dorin Goga, Valentin Lemnaru sau Cosmin Tilincă – fotbaliști cu experiența multor meciuri la nivelul primei ligi – a restabilit egalitatea la jumătatea primei reprize, după un autogol, acesta fiind și scorul pauzei. În repriza secundă, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, atât una, cât și cealaltă trecând pe lângă gol. Campionul ratărilor în tabăra amfitrionilor a fost Dorin Goga, care și-a trecut în cont și o bară. Partida părea să se îndrepte spre un rezultat de egalitate, altfel echitabil, dar Arieșul a înscris golul victoriei în minutul 91, după o greșeală a portarului gazdelor. Arieșul Turda și-a trecut în cont a patra victorie și acumulează 14 puncte, depășind în clasament pe CS Ocna Mureș, care rămâne la 13 puncte, dar un meci mai puțin disputat. Sănătatea Cluj rămâne cu 5 puncte în coada clasamentului.

Toti vineri, Viitorul Cluj a primit vizita celor de la Gloria Bistrița. Partida s-a terminat nedecis, scor 2-2. Viitorul a marcat prima, în minutul 5, dar bistrițenii au întors rezultatul în două minute. Clujenii au evitat înfrângerea în minutul 80. În urma acestui rezultat, Viitorul Cluj acumulează 21 de puncte și se menține pe locul al patrulea, la patru puncte în spatele ocupantei locului trei, Unirea Ungheni.

În aceeași serie, tot vineri s-a jucat și partida dintre Unirea Ungheni și Avântul Reghin, încheiată tot la egalitate, scor 1-1. Celelalte două jocuri, CS Hunedoara – Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș se vor juca sâmbătă, de la ora 14. În Seria a 10-a, partida dintre Someșul Dej și CFR 2 Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 14. Dealtfel, toate partidele din Seria a 10-a se vor juca sâmbătă.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut