Fostul manager al Teatrului ”Puck” intră în greva foamei

Emanuel Petran, actor în cadrul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, regizor și fost director al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca anunță, printr-un comunicat transmis presei, că va intra în greva foamei, miercuri, 4 mai, începând cu ora 8, în Piața Unirii. Marți, 3 mai, de la ora 10, acesta va susține în curtea Teatrului de Păpuși „Puck” o conferință de presă pe această temă. După cum afirmă, motivul acestui acest gest este corupția din sistemul politic și cel judiciar din Cluj.

Redăm mai jos un fragment din acest comunicat:

„Motive.

Mă numesc Mureșan Petran Emanuiel Simion, mai cunoscut sub numele de actor, Emanuel Petran. Sunt actor al Teatrului Național Cluj-Napoca „Lucian Blaga”, regizor și fost director al Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

De mai bine de doi ani de zile, prin niște decizii contrare legislației, dosare făcute la comandă și hotărâri judiciare partinice, fără voia mea, am fost târât într-un univers kafkian, de care doar auzisem că ar fi posibil, dar nu credeam că ar putea să mi se întâmple mie.

Gestul pe care îl voi face și despre care voi vorbi mai jos nu se datorează faptului că nu mai sunt managerul Teatrului de Păpuși Puck. Nu m-am născut și nu voi muri manager. El se datorează turnurii aberante pe care  „întâmplările” pomenite mai sus au luat-o și  problemelor grave care au derivat din acestea.

Prima problemă gravă este modalitatea conducătorilor Consiliului Județean Cluj, vicepreședintele Vakar Istvan și președintele Alin Tișe de a conduce și gestiona scandaluri și plângeri, provocate în fapt de către apropiați ai lor, abuzuri și campanii denigratoare pe facebook, cu implicații extrem de grave asupra imaginii și persoanei mele, atât ca persoană publică, cât și în justiție, asupra angajaților Teatrului de Păpuși Puck și asupra instituțiilor județene pe care le conduc, în general. Este de la sine înțeles, dacă la Teatrul de Păpuși fac asemenea lucruri, este clar că aceasta este modalitatea de a conduce în toate instituțiile. De altfel, s-au făcut schimbări forțate a majorității managerilor din departamentul Cultură, din subordinea Consiliului Județean Cluj, departament aflat sub conducerea vicepreședintelui Vakar Istvan, cel care este și vicepreședinte UDMR Cluj. Manageri care își făceau foarte bine treaba, după cum arată notele date tot de către comisii conduse, culmea, tot de către Vakar Istvan, au fost schimbați, deși notele nu indicau deloc acest lucru. Toate acestea arată că este o politică a UDMR, având acceptul președintelui Tișe, de a înlocui persoanele care, deși își fac foarte bine treaba, nu pot fi „convinse” de a face mult mai mult decât permite legea pentru minoritatea maghiară. Și nu pot fi convinse să spele bani din acele instituții. Întrebarea este de ce președintele Tișe sprijină acest demers?

O altă problemă este impactul existențial, social și emoțional pe care  atacurile, dosarele la comandă, hotărârile  și tratamentele abuzive, le-au avut asupra mea și a familiei mele și care continuă și astăzi, cu toate că am atras de nenumărate ori atenția că înțeleg ce se întâmplă și nu pot să fiu de acord cu asta.

O altă problemă extrem de gravă este implicarea unor judecători de la Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj în influențarea proceselor în folosul conducătorilor politici și a celor care au inițiat aceste procese, scopul final fiind înlăturarea mea, obținerea prin hotărâri trucate a unor sume de bani publici din bugetul statului și obținerea de control politic necondiționat asupra instituțiilor subordonate Consiliului Județean și asupra oamenilor din județ.

Ca urmare a evenimentelor care mi s-au întâmplat, datorită faptului că aceste evenimente au avut un impact existențial și emoțional fantastic asupra mea și a familiei mele, datorită faptului că acum un an, când am înțeles amploarea atacurilor concertate asupra mea și rețeaua ocultă prin care acestea se vor desfășura, pentru faptul că am prezis cu martori ce se va întâmpla, nu pentru că aș avea calități de medium, ci pentru că am descoperit, fără să vreau, doar din dorința de a mă apăra, o rețea  care slujește interese financiare, politice și administrative  de grup, interese care nu au   de-a face cu legalitatea, cu bugetul public și cu nevoile cetățenilor, datorită faptului că aceste evenimente oculte se întâmplă în continuare implacabil fără să se țină cont de avertismentele mele și neavând nicio legătură cu adevărul sau dreptatea, miercuri 3 mai, 2022 orele 08, voi declara:

GREVA FOAMEI!”

Emanuel Petran

Ca reacţie la acuzațiile aduse, contactat de ziarul Făclia, Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a afirmat următoarele: ,,Nu doresc să comentez într-o speță în care există procese pe rolul instanțelor de judecată!”

Iulia GHIDIU

Foto: Nicu Cherciu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut