Forumul „Zilele Energiei din România”

Primarul Emil Boc a participat la cea de-a 10 ediție a evenimentului Zilele Energiei din România, în cadrul panelului „Decarbonarea Clădirilor”.

Evenimentul aduce în dezbatere strategia de acțiune pentru climă pe unii dintre pilonii săi cheie și anume sectorul energetic, clădirile publice și rezidențiale, transporturile și industria. Reprezentanții sectorului energetic, ai administrației publice locale, centrale și europene și cei ai mediului privat prezintă în cadrul acestui eveniment cele mai recente provocări în vederea unei tranziții juste și eficientizarea consumurilor de energie.

Emil Boc a prezentat modele de bune practici din orașul nostru în ceea ce privește mobilitatea urbană sustenabilă, dimensiunea verde, politicile de eficiență energetică și acțiunile vizate pentru reducerea emisiilor de carbon pe termen scurt, mediu și lung.

Concret, Clujul a aderat la Acordul Orașelor Verzi și urmărește câteva obiective pentru a se alinia la rigorile Uniunii Europene și ale Pactului Verde European: crearea și modernizarea a peste 190 ha de spații verzi; flotă de transport în comun „verde” până în 2026; un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon; clădiri „verzi”, acoperișuri și fațade verzi; continuarea politicilor publice privind eficiența energetică și utilizarea de surse de energie regenerabilă (iluminat LED, panouri fotovoltaice); susținerea sistemului de termoficare – orice construcție nouă este racordată la regia de termoficare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut