Forţa Dreptei a primit personalitate juridică

Forţa Dreptei a dobândit personalitate juridică, fiind admisă cererea de înregistrare a partidului, au anunţat, joi, liderii formaţiunii politice.


„De astăzi, partidul Forţa Dreptei este un partid cu acte în regulă, care este pregătit să primească membri noi. (…) Dobândirea personalităţii juridice de către Forţa Dreptei este finalitatea unui demers început în luna decembrie de către cei 16 fondatori ai acestei forţe politice, fiind admisă cererea de înregistrare”, a precizat Horia Grigorescu, care a reprezentat partidul în demersul juridic.

Potrivit liderului partidului, Ludovic Orban, Forţa Dreptei practică un liberalism care continuă tradiţia PNL, având la bază valori, principii, idei validate de istoria modernă, şi este formată din cei care nu au fost de acord ‘să fie complici cu cei care au trădat’ aşteptările şi încrederea românilor.

„Forţa Dreptei este născută din cunoştinţa şi caracterul a 16 parlamentari care au spus categoric nu trădării lui Iohannis şi a conducerii PNL faţă de românii de bună-credinţă care şi-au pus speranţele şi încrederea într-un preşedinte care promitea dezvoltare şi un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă dezvoltare, creştere economică, modernizare şi creşterea calităţii vieţii pentru cetăţeni. Noi nu am fost de acord să fim complici cu cei care au trădat aşteptările şi încrederea românilor. Noi am luat decizia să nu huzurim într-un partid aflat la guvernare şi să obţinem avantaje personale de pe urma prezenţei într-un partid aflat la guvernare, noi am ales opoziţia, noi am ales lupta cu o putere nedreaptă, cu o putere care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a afirmat Orban.

El a transmis că Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe cei 80% dintre cetăţeni care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

„Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care, în loc să aducă ce a promis românilor, a readus PSD la putere”, a completat fostul preşedinte al PNL.

Orban a spus că Forţa Dreptei are o doctrină politică asemănătoare cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa.

„Avem foarte multe similarităţi şi cu creştin-democraţii germani. Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român, un liberalism care are la bază instituţii fundamentale: familia, biserica, comunitatea locală, şcoala”, a adăugat el.

Conform lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei este „un proiect pe termen lung, o construcţie care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024, ci îşi propune să construiască o forţă politică de dreapta autentică, care să echilibreze viaţa politică românească”.

El a mai spus că la ora actuală există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei.

„Îi aşteptăm pe toţi liberalii de caracter, pe toţi liberalii din PNL care nu acceptă acest compromis major care a înroşit la faţă PNL, nu de ruşine, ci din cauza vecinătăţii, deşi în mod normal ar fi trebuit să le crape obrazul de ruşine celor care au făcut această ticăloşie. Aşteptăm membrii liberali de calitate, dar mai ales aşteptăm oameni care nu au mai făcut politică până acum. (…) Mă bazez pe liberalii de caracter, de calitate care nu mai acceptă să fie conduşi de oameni care nu au nicio legitimitate să-i conducă. (…) Nu au ce să caute în Forţa Dreptei pseudo-lideri precum Rareş Bogdan, Alina Gorghiu. Lista este lungă…”, a adăugat Orban.

Senatorul clujean Adrian Oros a transmis că de acum, cei rămași fără opțiune de dreapta, după distrugerea PNL și preluarea lui ostilă în remorca PSD, au la dispoziție o formațiune nouă, care asumă cu curaj valori autentice precum familia, comunitatea, tradiția creștină, patriotismul luminat și vine cu principii și soluții care au adus prosperitate si dezvoltare în democrațiile europene: conservatorism, democrație creștină, dar și liberalismul tradițional românesc.

Dorim să fim o alternativă onestă pentru cei care își iubesc familia, comunitatea și poporul; Pentru cei care se trezesc în fiecare dimineață și merg la muncă; Pentru cei care își duc în fiecare zi copiii la școală; Pentru cei care își plătesc impozitele și taxele; Pentru cei care duminica își fac timp să își hrănească și sufletul și să transmită copiilor lor tradițiile creștine; Pentru cei care iubesc oamenii și tot ceea ce Dumnezeu a creat!”, a transmis Oros.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut