Fonduri pentru Cluj alocate la ultima rectificare bugetară

Județul Cluj va beneficia de o serie de fonduri de pe urma rectificării bugetare ce a avut loc săptămâna trecută la nivelul bugetului de stat pentru 2022.

Astfel potrivit ordonaței Guvernului, pentru județul Cluj au fost  alocați 7.246.000 lei pentru învățământ din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Din această sumă, 6.672.000 lei sunt prevăzuți pentru Programul pentru școli al României iar 574.000 lei pentru finanțarea burselor elevilor din învățământul special. Alți 3.899.000 lei au fost alocați pentru finațarea de bază a unităților de învățămân preuniversitar, finațarea drepturilor copiilor cu cerințe speciale și pentru bursele elevilor din învățământul de masă.

Tot la Cluj au fost prevăzuți 4.950.000 lei pentru cheltuielile cu drumurile județene, iar 126.000 de lei pentru învățământul confesional particular.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută prima rectificare bugetară din acest an, prin care veniturile se majorează cu 30,4 miliarde de lei iar cheltuielile cu 33 miliarde de lei.

La Ministerul Educaţiei rectificarea va aduce un plus de 64 de milioane de lei per sold pentru majorarea cheltuielilor de personal dar şi pentru investiţii şi realizarea unor proiecte finanţate din fonduri europene derulate de instituţiile de învăţămănt superior.

Pentru unităţile administrativ teritoriale s-au acordat sume defalcate din TVA pentru anul 2022 suplimentar cu 2,6 miliarde de lei, din care un miliard de lei în scopul achitării plăţilor restante înregistrate în contabilitatea UAT, inclusiv a institutelor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice in reţeaua administraţiei publice locale, 300 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor cu bursele acordate elevilor din unităţile de învăţământ special şi de masă şi 500 de milioane de lei pentru finanţarea gratuităţii acordată elevilor din învăţământul preuniversitar acreditat autorizat pentru transportul local rutier şi naval. C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut