Fonduri din PNRR pentru dotarea și modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va beneficia de investiții majore prin PNRR în vederea combaterii infecțiilor nosocomiale și pentru dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale moderne.

În acest sens, două proiecte de dezvoltare au intrat în faza implementării odată cu recenta semnare a contractelor de finanțare. Cele două proiecte au trecut deja de etapa selectării în urma verificării îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, pe parcursul anului 2023.

Primul dintre proiecte vizează îmbunătățirea capacității și capabilității SCJU Cluj de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale și are o valoare totală de 35.626.990 lei. Cel de-al doilea proiect vizează dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale moderne, îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate. Investiția în cadrul acestui proiect se ridică la 16.902.839 lei.

Anual, cele două compartimente de specialitate tratează un număr de aproximativ 2400 de nou-născuți care prezintă diferite complicații la naștere, provenind din județul Cluj și județele limitrofe. Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă-nou născuți este de aproximativ 120 %.

Ambele proiecte prevăd investiții importante în infrastructură, instalații, aparatură și echipamente medicale. Pentru a câștiga timp prețios în etapa implementării, după selecționarea de către Ministerul Sănătății a celor două proiecte, structurile de specialitate au pregătit documentația necesară achizițiilor de bunuri și servicii.

“Dorim să valorificăm la maximum oportunitățile de finanțare oferite de PNRR sau de către alte programe guvernamentale care prevăd alocarea de fonduri nerambursabile. Finanțările recente se adaugă altor trei proiecte importante demarate de către SCJU Cluj, începând cu anul 2021, iar suma totală a celor cinci proiecte este de 339.786.582 lei. În paralel, am primit cu mare deschidere sprijinul mai multor firme, fundații sau organizații non-guvernamentale care au dorit să de implice în proiecte punctuale pentru crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienți și personalul medico-sanitar”, declară managerul SCJU Cluj, prof. univ. dr. Claudia Gherman.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut