Fonduri de peste 150 milioane de euro, din PNRR, pentru proiecte destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale

Cel puțin 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 euro, din PNNR, pentru proiecte destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale (IAAM) – anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul a lansat, joi, Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Această componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile sanitare de stat.

Conform celor anunțate de MS, se vor finanța lucrări de reabilitare/ modernizare/ extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale pentru izolarea/ gruparea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale. De asemeni, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 euro.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut