Fond de urgență, special pentru bătrâni, lansat de Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României a anunțat lansarea unui fond de urgență – Fondul Special pentru Bătrâni -, creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și pentru gestionarea izolării sociale determinate de pandemie.

„Pe fondul crizei determinate de coronavirus, 3,7 milioane de vârstnici din România evită riscul de infectare doar dacă stau acasă. Mulți dintre ei primesc sprijin moral și material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alții însă sunt nevoiți să iasă din casă pentru a-și procura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, iar unii sunt pur și simplu nedeplasabili, ori suferă depresii în singurătate. În special pentru aceste categorii oameni este necesară crearea urgentă a unei rețele de furnizori sociali și a unor servicii de suport”, se arată într-un comunicat al Fundației.

De asemeni, se precizează în comunicat, „diverse proiecte sociale, ong-uri și inițiative care sprijină pe perioada crizei vârstnicii aflați în situații de vulnerabilitate vor putea fi susținute prin Fondul Special pentru Bătrâni. Echipa Fundației Regale Margareta a României coagulează aceste eforturi pentru a răspunde unui număr cât mai mare de oameni în vârstă aflați azi în dificultate. Printre nevoile deja identificate se numără realizarea cumpărăturilor de strictă necesitate, sprijinul emoțional și consilierea psihologică, produse igienico-sanitare, sprijinul material, diverse servici la domiciliu”.

Fondul Special pentru Bătrâni colectează diverse tipuri de contribuții de la donatori, companii și alți finanțatori care vor să se alăture solidar vârstnicilor singuri. Contribuțiile pot fi realizate: prin SMS la 8844, cu textul SINGUR pentru a dona 2 euro lunar; prin sponsorizări în contul RO77BACX0000000129312250 sau donații în produse și servicii de la companii, cât și prin alte tipuri de finanțări.

Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate vârstnicilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o abordare intergenerațională.

Articole din aceeasi categorie