Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict la Cămărașu. Un polițist a fost agresat

Un polițist care încerca să restabilească ordinea publică la Cămărașu a fost agresat iar pentru a aplana situația oamenii legii au tras focuri de avertisment, fiind solicitat și sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unei echipe de Jandarmi.

IPJ Cluj a anunțat că în 24 septembrie a.c., în jurul orei 19.40 polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost solicitați prin apel 112 pentru a interveni la un eveniment în localitatea Sâmboleni, comuna Cămărașu, unde era afectată ordinea și liniștea publică.

Echipajul de polițiști a constatat că la imobilul unde se reclama evenimentul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, ar fi ascultat muzică la un nivel ridicat, fiind astfel tulburată ordinea și liniștea publică.

Cum bărbatul a refuzat să se legitimeze și a devenit agresiv verbal, polițiștii au procedat la încătușarea lui, moment în care o altă persoană de sex bărbătesc s-a apropiat de agenții de poliție, lovindu-l cu pumnul în zona feței pe unul dintre ei, ulterior fugind de la fața locului.

„Întrucât în zonă s-au adunat mai multe persoane care se manifestau agresiv față de polițiști, starea conflictuală degenerând, aceștia au fost nevoiți să execute 3 focuri de avertisment cu arma din dotare, în plan vertical, pentru restabilirea ordinii publice”, a anunțat IPJ Cluj.

De asemenea, la fața locului au fost dirijați de urgență polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și o grupă operativă de jandarmi, care au intervenit pentru restabilirea ordinii publice.

Bărbatul care a agresat fizic polițistul a fost identificat și depistat, fiind vorba despre un tânăr de 24 de ani, din comuna Cămărașu, pe numele căruia procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Cel în cauză este cercetat în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut