Focar de coronavirus la „U” BT Cluj

Echipa masculină de baschet ”U” Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunţat, marţi că are nu mai puțin de opt cazuri pozitive de coronavirus în lotul şi staff-ul său.

Echipa clujeană a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul ”Elemer Tordai” de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative.

Staff-ul şi baschetbaliştii clujeni au fost testaţi înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea. După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbalişti au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceştia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu şi să informeze permanent clubul asupra evoluţiei situaţiei şi a simptomatologiei.

Ulterior, duminică, 11 octombrie, alţi doi sportivi au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19. Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testaţi, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situaţia autorităţilor şi Federaţiei Române de Baschet, printr-o adresă oficială, şi am efectuat testările pentru restul echipei şi staff-ului în cursul dimineţii de marţi, 13 octombrie.

Astfel, astăzi (nr.: marți) au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători şi un membru al staff-ului)”, precizează clubul. Componenţii echipei, depistaţi pozitiv, se simt bine şi sunt în izolare la domiciliu.

”U” aşteaptă deciziile Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar şi la formaţiile de juniori care îşi desfăşoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.


Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut