Floreștenii pot să deseneze cum să arate centrul vechi al localității

Floreștiul trece la următorul nivel al urbanismului participativ. Primarul Bogdan Pivariu propune cetățenilor, cu ajutorul tehnologiei, să deseneze direct felul în care își doresc să arate centrul vechi al localității.

”Te așteptăm mâine, 27 Iulie, în Parcul Poligon, începând cu ora 17:00, să ne ajuți în misiunea noastră de a revitaliza zona centrului vechi al Floreștiului!

Florești este parte dintr-un proiect pilot la nivel național și anume, cel de URBANISM PARTICIPATIV. În acest proiect vom utiliza o inovație tehnologică, aplicația celor de FURBAN, cu ajutorul căreia locuitorii Floreștiului vor putea sa facă propuneri reale pentru zona studiată. 📱

Zona asupra căreia se va lucra în această primă etapă este cea a centrului vechi al Floreștiului, dintre străzile Andrei Muresanu și Gheorghe Doja care, în acest moment, este o zonă cu o degradare accentuată”, anunță primarul Bogdan Pivariu.

Cum se va desfășura această întâlnire?

Participanții din public vor primi o tableta în care va fi încărcată randarea cu propunerea de modernizare a zonei și vor avea posibilitatea să facă propuneri concrete. Aplicația va fi disponibilă până la sfârșitul verii pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să vină cu propuneri. La sfârșitul acestui proiect vom avea o propunere completă de modernizare și regenerare a acestei zone.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut