Fiscul recomandă cetăţenilor să stea la distanţă

În contextul răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță.

Astfel, depunerea declarațiilor fiscale se poate face prin Spațiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro (pentru înrolarea în SPV se poate accesa tutorialul video de înregistrare de la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice) sau prin depunere on-line (informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Agenției, la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/Inf_depunere_persoane_fizice). Declarațiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele / declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat. Datele de contact ale unităților fiscale sunt disponibile la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

Pentru efectuarea plăților sunt disponibile serviciile internet banking, respectiv www.ghiseul.ro.

Informații generale în domeniul fiscal și IT se pot obține prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60. Informații în scris pot fi obținute astfel: * contribuabilii înrolați în Spațiul Privat Virtual – prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT precum și informații privind situația fiscală proprie * contribuabilii care nu sunt înrolați în Spațiul Privat Virtual – prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenției pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT.

Noutăți legislative în domeniul fiscal se pot obţine prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal, disponibil în Spațiul Privat Virtual și pe site-ul Agenției. De asemenea, se poate solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spațiul Privat Virtual, cât și pe site.

Lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.

Articole din aceeasi categorie